De stille kracht van duurzaam verwarmen

Artikel delen

De monoblock lucht/water warmtepompen van het type Amber kunnen voor zowel nieuwbouw als bestaande bouw worden ingezet om de woning op een duurzame manier te verwarmen, te koelen en van warm tapwater te voorzien. Met een aanzienlijk vermogen is deze warmtepomp geschikt voor verschillende soorten woningen, waaronder hoekwoningen, twee-onder-een-kapwoningen en vrijstaande woningen.

Warmtepomp

Amber combineert een aantrekkelijk ontwerp met hoge prestaties. Doordat deze warmtepomp gebruik maakt van het milieuvriendelijke koudemiddel propaan, is het mogelijk tot wel 70°C CV- en tapwater te maken zonder gebruik te maken van het elektrische element. Amber biedt de flexibiliteit om zowel in een hybride systeem, in combinatie met een bestaande cv-ketel, als in een volledig elektrische opstelling te functioneren.

Hybride opstelling

In een hybride opstelling (met de bestaande cv-ketel) wordt het grootste deel van het jaar de woning door de warmtepomp verwarmd met een uitstekend rendement. De cv-ketel komt alleen in actie bij zeer koude temperaturen. Deze configuratie is vooral passend voor woningen die momenteel mogelijk niet optimaal geïsoleerd zijn om gedurende het hele stookseizoen uitsluitend door de warmtepomp verwarmd te worden. Op een later moment, na voldoende na-isolatie, kan dan alsnog besloten worden om de cv-ketel te verwijderen en Amber de verwarming, koeling en het warme tapwater te laten verzorgen. Een spijtvrije verduurzamingsstap dus!

All-electric opstelling

In een volledig elektrische opstelling verzorgt Amber zowel het verwarmen en koelen van de woning als het leveren van warm tapwater. Hierdoor is er het hele jaar door een aangename temperatuur in huis tegen fors lagere kosten. Doordat Amber tot wel 70°C water kan maken, is het meestal niet nodig om met behulp van het elektrische element de anti-legionella cyclus uit te voeren. Dat bespaart op de elektriciteitskosten. Daar komt nog bij dat de gasaansluiting in een all-electric opstelling kan worden afgesloten. Dit bespaart vanaf dat moment de jaarlijkse vastrechtkosten van ca. € 250,-.

Het voorraadvat achter het knieschot

Het voorraadvat achter het knieschot

In een all-electric opstelling is er een ruime keuze voorraadvaten beschikbaar. Recentelijk zijn drie horizontale voorraadvaten toegevoegd aan het aanbod. Deze voorraadvaten, met capaciteiten van 200L, 240L, en 270L, zijn ontworpen om eenvoudig achter het knieschot geplaatst te kunnen worden, waardoor ze weinig ruimte in beslag nemen.

Line up warmtepompen

Belangrijkste kenmerken Amber

  • Alleen een buitendeel en kleine regelmodule binnen
  • Verwarmen, koelen en warm tapwater maken
  • Dé warmtepomp voor grotere woningen (6,5 kW, 9,5 kW en 12 kW)
  • Fluisterstille werking
  • Hoge aanvoervoertemperatuur mogelijk tot wel 70˚C
  • Combineerbaar met hoogwaardige voorraadvaten (staand, liggend en hangend)
  • Eenvoudig te installeren/geen F-gas certificering benodigd

Itho Daalderop
www.ithodaalderop.nl/amber