3 tips bij het renoveren van het dak

Artikel delen

Het laten renoveren van het dak is geen klus die regelmatig uitgevoerd hoeft te worden, maar wel een die belangrijk is. Je zit er namelijk niet op te wachten dat bijvoorbeeld de warmte in huis zo via het dak verdwijnt of nog erger, je te maken krijgt met lekkage. De voornaamste reden dat je dak aan renovatie toe is, is vooral doordat deze de nodige jaren oud is. Zo kan het heel goed zijn dat je misschien zelfs niet eens het hele dak hoeft te laten renoveren, maar slechts een klein deel. Om ervoor te zorgen dat de renovatie zo efficiënt mogelijk wordt uitgevoerd, hebben we een aantal handige tips voor je. Want laten we eerlijk zijn, als je toch bezig bent, kun je het maar beter direct goed doen toch?

dakrenovatie

Kies voor een erkend bedrijf

Natuurlijk kun je ervoor kiezen om een beunhaas je dak te laten renoveren. Dit scheelt je uiteindelijk een hoop geld, maar kan er ook voor zorgen dat je flink in de problemen komt. Daarom is het ons advies om altijd een erkend bedrijf in te schakelen. Zo weet je namelijk allereerst zeker dat je te maken hebt met echte vakmensen, maar je ook recht hebt op garantie en service, mocht er om wat voor reden toch iets aan de hand zijn. Bij een beunhaas heb je dit natuurlijk niet. Overigens geldt dit niet alleen voor het laten renoveren van je dak, maar eigenlijk alle soortgelijke werkzaamheden.

Laat ook direct zonnepanelen plaatsen

Heb je nog geen zonnepanelen, dan is dit het perfecte moment om ze direct te laten plaatsen. Je huis staat namelijk toch al in de steigers, waardoor de zonnepanelen kosten een stuk goedkoper uitvallen, dan wanneer je dit apart van elkaar doet. Het voordeel van zonnepanelen, is dat je ook direct je eigen stroom opwekt en dus in de combinatie met een nieuw dak niet alleen bespaart op de kosten voor het verwarmen van je huis, maar ook direct op je stroomrekening. Reden genoeg dus om hier eens serieus over na te denken. Aangezien je in combinatie met het isoleren van je dak met minimaal twee duurzame aanpassingen aan je woning ook recht hebt op verschillende subsidies.

Laat je dak regelmatig onderhouden

Wanneer jij je dak hebt laten renoveren, wil je natuurlijk wel dat je dak zo lang mogelijk mooi blijft. Daarom is het belangrijk om deze regelmatig te laten onderhouden. Dit zorgt er niet alleen voor dat het er een stuk mooier uit blijft zien, maar ook dat je dak veel langer mee gaat. Want laten we eerlijk zijn, een dak dat een hele groene waas heeft door alle mos die in de afgelopen jaren is gaan groeien, is ook geen gezicht. Het laten reinigen van je dak is vaak helemaal niet zo duur en kan, als je verstandig bent, ook prima samen worden gedaan met de buren. Zo hebben jullie allebei weer een mooi schoon dak en kun je de kosten delen. Kortom, reden genoeg dus om hier eens over na te denken.