Duurzaamheid geen optie, maar een noodzaak

Artikel delen

In een wereld waar grondstoffen kostbaar zijn, is duurzaamheid geen optie meer, maar een noodzaak. Trespa introduceert Trespa Second Life, een initiatief dat gericht is op het geven van een tweede leven aan panelen. Dit initiatief staat centraal in de missie van Trespa: het streven naar het leveren van hoogwaardige panelen die blijven bijdragen aan een duurzame en circulaire economie.

Trespa Second Life richt zich op hergebruik en het verlengen van de levenscyclus van de producten. Ieder Trespa-product heeft een lange levensduur, maar de reis hoeft niet te eindigen na het eerste gebruik. Trespa neemt actief stappen om de panelen een tweede leven te geven. Deze stappen zijn ook terug te vinden in renovatieprojecten waar oorspronkelijk Trespa-producten zijn gebruikt. In plaats van de panelen van de gebouwen te slopen en te verbranden, worden ze zorgvuldig gedemonteerd en gereedgemaakt voor een tweede leven. Zo kan een renovatieproject niet alleen kosten besparen, maar ook bijdragen aan de vermindering van afval en de CO2-voetafdruk van het gebouw.

Door de grondstoffen die gebruikt worden en de geavanceerde technologie zijn de Trespa® panelen duurzaam en in staat om gedurende hun levensduur CO2 op te slaan. Dit tweede leven verlengt de periode waarin de CO2 in de panelen is opgeslagen nog verder. Meer informatie over Trespa Second Life en hoe CO2 een belangrijke rol speelt binnen het duurzaamheidsverhaal van Trespa is te vinden op de website.

Trespa Second Life
www.trespa.com
Stand: 1.A042