Geavanceerde isolatietechnieken zorgen voor efficiënte vloerrenovaties

Artikel delen

Oude houten vloeren met kruipruimtes kunnen problemen zoals kou, vocht en schimmel veroorzaken, en zijn vaak niet goed geïsoleerd. Vloer+ biedt een snelle en duurzame oplossing door deze vloeren te vervangen met thermisch geïsoleerde variant.

Het blazen van isolatiekorrels

Vloer+ begint het proces met het verwijderen van de oude houten vloer en het reinigen van de kruipruimte. Daarna wordt deze ruimte gevuld met Argex isolatiekorrels. Deze korrels hebben de unieke eigenschap dat ze vocht absorberen, waardoor zowel de basis- als de toplaag van de vloer droog blijven. Deze Argex korrels zijn bovendien brandveilig, milieuvriendelijk en licht van gewicht. De afwerking gebeurt met een traditionele cementdekvloer.

Als extra optie kan het bedrijf vloerverwarming integreren, waarbij Vloer+ ook de installatie van de verwarmingsbuizen verzorgt. De vloeren zijn bovendien sneldrogend, zodat huiseigenaren al binnen vier dagen kunnen beginnen met het aanbrengen van de gewenste vloerbedekking, zoals parket, laminaat of vloercoating.

Dankzij de geïntegreerde aanpak van het bedrijf wordt het hele traject, van het verwijderen van de oude vloer tot het leggen van de nieuwe, binnen één tot twee dagen voltooid door het eigen team. Dit betekent dat bewoners hun woning snel weer in gebruik kunnen nemen. Elke klant krijgt bij het bedrijf een persoonlijke projectcoördinator toegewezen voor volledige begeleiding van begin tot eind.

De isolatieprestaties van de vloeren zijn geverifieerd door ISSO en opgenomen in hun databank voor kwaliteitsverklaringen. Daardoor kunnen energieadviseurs deze waarden direct gebruiken voor hun EPC-berekeningen en maatwerkadviezen voor energiebesparing. Zo draagt een Vloer+ installatie bij aan het verhogen van de waarde van de woning.

Vloer+
www.vloer-plus.nl
Stand: 1.D075