Leer alles over sanitaire installaties

Artikel delen

De opleiding Sanitaire Installaties in Gebouwen van TVVL is na 34 jaar nog steeds erg populair. De opleiding is, inmiddels al vele jaren, opgedeeld in modules die je separaat en na elkaar kunt volgen. Je volgt er 1 of meerdere, naar jouw eigen behoefte. Iedere module sluit je af met een volwaardig (deel)diploma, en als je de 4 modulen allemaal wilt afronden, dan ontvang je het gewaardeerde TVVL-diploma ‘Sanitaire installaties in gebouwen’.

Gereedschap en koperen sanitairfittingen liggen verspreid over bouwtekeningen voor een sanitaire installatie.

De modules variëren in lengte tussen 2 en 5 lesdagen en zijn dus heel ‘behapbaar’. Daarnaast worden de modules gegeven in de middag/avond waardoor ze prima te combineren zijn met je werk. Wil je de totale opleiding volgen? Dan ben je 13 dagen bezig én krijg je ook nog eens gratis 3 eendaagse cursussen cadeau ter waarde van € 1.365. Daarover lees je hieronder meer.

De cursus Sanitaire Installaties in Gebouwen is bedoeld voor startende of ervaren engineers, ontwerpers of projectleiders werkzaam bij een adviesbureau, installatiebedrijf, leverancier, opdrachtgever of overheid. De cursus is ingedeeld in 4 modulen;

  1. Leidingwaterinstallaties
  2. Gebouwriolering
  3. Gasinstallaties
  4. Brandblusvoorzieningen.

3 eendaagse cursussen

Buiten de 4 modules van de cursus Sanitaire installaties in gebouwen worden 3 eendaagse cursussen aangeboden. Dit zijn:

  • Zwembaden en Waterbehandeling;
  • Technische en Medische gassen;
  • Stoominstallaties;

Deelnemers aan alle vier modules van de cursus Sanitaire Installaties in Gebouwen kunnen kosteloos naar de 3 workshops. Maar je kunt jezelf ook voor deze interessante eendaagse cursussen inschrijven zonder de cursus Sanitaire installaties in gebouwen te hebben gevolgd.

Legionellapreventie

Naar de genoemde modules van de opleiding Sanitaire Installaties in Gebouwen en de 3 eendaagse cursussen, hebben we nóg een interessante eendaagse cursus in ons programma; Legionellapreventie. Legionellapreventie is nog steeds een actueel en belangrijk onderwerp. Legionellapreventie is bij ontwerp, realisatie en beheer van koud- en warmtapwaterinstallaties daarom van groot belang. In de cursus Legionellapreventie leer je hoe besmetting in koud- en warm tapwaterinstallaties voorkomen kan worden. Het doel is om je kennis te actualiseren en jouw impact als adviseur te vergroten in een intensieve 1-daagse update cursus. Je krijgt inzicht in de actuele regelgeving omtrent legionellabestrijding, de werkwijze van risicoanalyse en -inventarisatie en de beheersmaatregelen. De cursus gebruikt hiervoor tappuntenlijst, principeschema’s en leidingtekeningen.

Startdata

11 september 2024      Module Leidingwaterinstallaties
12 september 2024      Workshop Zwembaden/waterbehandeling
19 september 2024      Workshop Stoominstallaties
26 september 2024      Workshop Technische en medische gassen
2 december 2024          Module Gasinstallaties
9 december 2024          Legionellapreventie
22 januari 2025               Module Gebouwriolering
5 maart 2025                   Module Brandblusvoorzieningen

Meer informatie en inschrijven via www.tvvl.nl/cursussen