In de spotlight

Artikel delen

Labelstappen maken in bestaande bouw en gezoneerd ventileren?

Bij Itho Daalderop blijven de ontwikkelingen rondom slimme ventilatie- en zoneringsoplossingen voortdurend in beweging. De nieuwste innovatie, DuoZone Reno, is een vraaggestuurd ventilatiesysteem dat specifiek ontworpen is voor de verduurzaming van bestaande woningen.

Gezoneerd ventileren

Volgens Category Manager Jimmy Onstenk is DuoZone Reno speciaal ontwikkeld om woningen te helpen labelstappen te maken. Het systeem omvat twee kleppen die direct op een HRU WTW-unit of in de toevoerkanalen geplaatst kunnen worden. Deze oplossing werkt samen met de huidige Itho Daalderop HRU ECO 300 en HRU 400 units. Twee CO2-sensoren communiceren draadloos met de kleppen, die in de woonkamer en hoofdslaapkamer worden geplaatst.

Losse set

Eenvoudige omzetting van C naar D Ventilatie

DuoZone Reno is ideaal voor woningen gebouwd vanaf de jaren ’70 die al een ventilatiesysteem C hebben. Met dit systeem kan het huidige systeem worden omgebouwd naar een vraaggestuurde balansventilatie met warmteterugwinning (systeem D). Deze upgrade is zowel eenvoudig als kosteneffectief, waarbij overlast voor bewoners tot een minimum wordt beperkt. Het systeem maakt gebruik van bestaande afvoerkanalen voor natte ruimtes, terwijl de toevoerkanalen via de zolder of het knieschot eenvoudig kunnen worden aangebracht.

Het belang van zoneren

Een gebalanceerd ventilatiesysteem is cruciaal voor een gezond en comfortabel binnenklimaat. Het zorgt voor de aanvoer van verse lucht en de afvoer van vervuilde lucht, wat leidt tot optimale luchtkwaliteit en minimale energieverspilling. Zoneren binnen ventilatie-oplossingen biedt extra voordelen, zoals gerichtere en energiezuinigere ventilatie, minder geluid en een gezonder binnenklimaat.

Met de introductie van DuoZone Reno wordt het concept van zoneren in bestaande bouw toegankelijker en efficiënter. Dit systeem maakt het mogelijk om met minimale kosten en overlast bestaande ventilatiesystemen te upgraden.

DuoZone Reno

Hoe werkt het?

DuoZone ventileert op basis van CO2-metingen in de woon- en slaapzones. Twee sensoren in de woonkamer en hoofdslaapkamer meten de behoefte aan verse lucht. De WTW-unit en kleppen op het toevoerkanaal sturen de inkomende luchtstroom, terwijl dezelfde hoeveelheid vervuilde lucht wordt afgezogen uit natte ruimtes en langs een warmtewisselaar wordt geleid. Hierdoor blijft de warmte behouden en wordt verse lucht op kamertemperatuur de woning ingeblazen.

Systeemhuisje

Ventilatie configuratie

Wil jij ook een woning gezoneerd ventileren? Op het Rekenplatform vind je de Ventilatieconfigurator voor een optimale ventilatieberekening. Met DuoZone Reno en andere zoneringssystemen van Itho Daalderop wordt verduurzaming van bestaande bouw eenvoudiger en efficiënter.

Kijk voor meer informatie over DuoZone Reno op deze pagina.

Itho Daalderop
www.ithodaalderop.nl

BouwTotaal