Arnhemse corporatiewoningen fors verbeterd

Artikel delen

In Arnhem worden 122 woningen van woningcorporaties Portaal en De Variabele op de Geitenkamp onderworpen aan een grote opknapbeurt om weer te voldoen aan de eisen van deze tijd. De woningen zijn gebouwd in de twintiger jaren van de vorige eeuw en waren toe aan groot onderhoud. Aannemer De Variabele is in april met de werkzaamheden begonnen.

Huurwoningen in de Arnhemse wijk Geitenkamp

Er worden verschillende verbeteringen toegepast. Noodzakelijk omdat de tand des tijds zijn sporen heeft achtergelaten aan de ruim 100-jarige woningen. Maar ook om te zorgen voor een betere isolatie en beter binnenklimaat. Het pakket aan maatregelen bestaat onder andere uit: isoleren en opnieuw betimmeren van dakkapellen, nieuwe dakpannen, vervangen gootbetimmering en goten, vervangen regenpijpen, nieuw isolerend HR++ glas met ventilatieroosters, nieuwe achter- en voordeur (met drempel), controle en herstel/vernieuwen hang- en sluitwerk, herstel schoorstenen en binnen- en buitenschilderwerk. Woningen die dat nog niet hadden, krijgen spouwmuurisolatie en bewoners kunnen mechanische ventilatie als optie kiezen.

De woningen die worden opgeknapt, staan aan de Dr. Bosstraat, Grensweg, Helsdingenstraat, Hugenholtzstraat, Haven van Kolstraat, Dr. H. Piersonstraat en P.J. Troelstrastraat. Ook de woningen aan de Druckerstraat maken onderdeel uit van dit project. Hiervoor wordt nog aan een passend plan gewerkt vanwege de monumentale status van deze woningen. Zodra de plannen gereed zijn, ontvangen de bewoners in de Druckerstraat het voorstel. Hiervoor geldt ook weer dat minimaal 70% van de bewoners moet instemmen met het voorstel om de werkzaamheden te kunnen uitvoeren.

Het project wordt naar verwachting medio 2025 afgerond, als ook de woningen aan de Druckerstraat zijn gerenoveerd. Portaal en De Variabele kijken ernaar uit om deze woningen weer te laten stralen