Haags Witte Anna flat schittert weer na verduurzaming van 166 woningen

Na een jaar van groot onderhoud aan de woontoren, is de Witte Anna in Den Haag opgeleverd. Woonstichting Haag Wonen en Dura Vermeer Bouw Heyma hebben 166 woningen grondig gerenoveerd en verduurzaamd, met als resultaat energiezuinige, comfortabele en toekomstbestendige woningen. De bewoners van de Witte Anna kunnen na een impactvolle tijd weer genieten van een fijn én comfortabel thuis.

Witte Anna

De woningen zijn flink onder handen genomen. Alle oude badkamers, keukens en toiletten zijn vervangen en de installaties en ventilatie zijn vernieuwd. Daarnaast zijn alle woningen aangesloten op het warmtenet en zijn volledig gasloos gemaakt. De kozijnen zijn vervangen in de hoogbouw en het platte dak van de laagbouw is geïsoleerd. De woningen zijn daarmee klaar voor de toekomst met gemiddeld een energielabel A.

Mike Luiten, bedrijfsleider bij Dura Vermeer Bouw Heyma, vertelt: ‘’Zo’n 3 jaar geleden zijn we begonnen met de voorbereiding van de werkzaamheden aan de Witte Anna. En precies een jaar geleden stonden we aan de start van de werkzaamheden aan de Witte Anna. Toen hebben alle planten en struiken om de Witte Anna heen een nieuwe bestemming gekregen, omdat de bouwplaats werd ingericht. Al vrij snel daarna kwamen de vakmannen in aantocht om aan de slag te gaan met het warmtenet en natuurlijk de renovatie. Inmiddels zijn de laatste woningen opgeleverd.”

Stephan Grootswagers, projectleider bij Haag Wonen vult aan: ‘’Het was best een intensieve periode voor bewoners. Veel voorbereidingen, werklui over de vloer en tijdelijk logeren in een logeerwoning. We realiseren ons maar al te goed dat dit veel impact heeft op het dagelijks leven. Daarom begeleiden we bewoners zo goed mogelijk.’’

Van begin tot eind is er aandacht geweest voor bewoners van de kenmerkende woontoren, maar ook zeker voor de buurt. Er zijn verschillende initiatieven geweest. Een voorbeeld hiervan is koffie drinken & plantje halen, waar tientallen planten en stuiken een nieuw thuis kregen, omdat ze niet verloren mochten gaan door de renovatie.

Bron: Dura Vermeer