Slim profiel voor glasbalustrades

Artikel delen

UNIQ presenteert een nieuwe generatie profielen voor glasbalustrades. De verstelbaarheid van de profielen, de inklemming van het glas zonder keggen en rubbers en de eenvoudige montage zijn slimme eigenschappen die tijd én geld besparen. UNIQ heeft voor elk nieuwbouw- of renovatieproject het juiste profiel. Voor montage naast of op de vloer, voor afgewerkte of onafgewerkte vloeren van beton, staal of hout, in binnen- en buitensituaties. Het systeem voldoet aan het Bouwbesluit en is gecertificeerd. Alle profielen zijn beschikbaar als BIM model.

Naast constructieve ankers worden de profielen gemonteerd met een tweede rij stelankers waardoor het waterpas kan worden gesteld. Doordat het binnenwerk van het profiel haaks is zal het glas recht staan. Het glas wordt met de gepatenteerde klemstrip volledig en gelijkmatig ingeklemd, waardoor hoge piekspanningen worden vermeden. Met de stel/borgboutjes van de klemstrip kunnen tevens kleine afwijkingen in de stand van het glas of dikteverschillen in het glas opgevangen worden. De klemstrip kan niet los trillen, zoals dat bij keggen wel kan gebeuren. Bovendien zijn profielen met kamers sterker en stijver dan conventionele.

Ontsierende en kwetsbare rubbers aan weerszijden van het glas ontbreken. Het geheel wordt afgewerkt met aluminium lijsten, waardoor het lijkt alsof het glas rechtstreeks uit de vloer komt. Leuningen in vele modellen, maten en uitvoeringen completeren de UNIQ balustrade. Zo ontstaat een mooi geheel, dat perfect past in iedere bouwstijl. De profielen zijn al toegepast bij diverse kleine en grote nieuwbouw- en renovatieprojecten, in Nederland en daarbuiten.

UNIQ
www.uniq-balustrades.com/