Syntrus Achmea gaat De Planeet in Utrecht ingrijpend renoveren

Artikel delen

Het winkel- en kantoorcomplex De Planeet in het centrum van Utrecht wordt de komende jaren ingrijpend gerenoveerd en verduurzaamd. Eigenaar Syntrus Achmea Real Estate & Finance laat de gevel daarbij in haar oude glorie herstellen. De renovatie begint medio 2019. De oplevering staat twee jaar later gepland.

Syntrus Achmea had eerder het plan om De Planeet om te vormen tot een warenhuis. Dat voornemen is echter van tafel. “De omstandigheden in de retailmarkt zijn anders dan een paar jaar geleden. Wij denken dat er in Utrecht onvoldoende vraag is voor een extra warenhuis. We zien wel ruimte voor winkel- en kantooroppervlakten van 1500 vierkante meter, omdat die zeldzaam zijn in het centrum van de stad”, zegt ontwikkelingsmanager Walther van Leeuwe van Syntrus Achmea.
In het nieuwe plan voor De Planeet houden de begane grond en eerste verdieping een winkelfunctie. Desgewenst kunnen deze winkels dubbel hoog worden. Consumenten worden dan beneden ontvangen en kunnen tijdens het winkelen op het balkon (1e verdieping) een kopje koffie drinken.

Op de tweede tot en met de zesde verdieping komt ruimte voor in totaal 7000 vierkante meter hoogwaardige kantoor- en vergaderruimtes, die flexibel zullen worden verhuurd. Syntrus Achmea onderzoekt nog of de dubbele kelder van het gebouw kan worden gebruikt als fietsenstalling. Daarmee zouden de lange rijen fietsen tussen de busbaan en het voetpad op de Lange Viestraat tot het verleden behoren.
Van Leeuwe: “Wij geloven sterk in gebouwen die meerdere functies verenigen, met name in de binnensteden. Met winkelen en werken past De Planeet in die filosofie. En mocht de fietsenstalling er kunnen komen, dan leveren we ook een bijdrage aan meer duurzame mobiliteit in Utrecht.”