Domotica zonder het aanpassen van bedrading

Artikel delen

Het Belgische Niko dat dit jaar 100 jaar bestaat, brengt dit jaar weer diverse noviteiten. Zo krijgt het Niko Home Control systeem meer mogelijkheden doordat het geschikt wordt gemaakt voor bestaande bekabeling. Ook introduceert Niko de Touchswitch; een bedieningsscherm ter grootte van een normale schakelaar.

Het Niko Home Control systeem is met behulp van slimme componenten te koppelen aan bestaande bekabeling. Dit door de bestaande conventionele schakelaar of dimmer te vervangen zonder de bedrading aan te passen. De koppeling met het systeem wordt tot stand gebracht middels RF.
Hierdoor is dit systeem uitermate geschikt voor renovatieprojecten. Het Niko Home Control systeem is betaalbare huisautomatisering die eenvoudig is te integreren met merken als NIBE, Sonos, VELUX, Renson en Smappee. Het systeem is flexibel uit te breiden met opties op het gebied van energie, comfort, veiligheid en zelfstandig wonen.

Niko Nederland ondersteunt de markt met de volledige implementatie van Niko Home Control op een projectplan door middel van calculatie tools, optie pakketten en technische ondersteuning zoals training en hulp on-site.
Niko is dus ook gevestigd in Nederland en staat op de beurs Building Holland (stand nr. 12.41) die van 9 t/m 11 april wordt gehouden in de RAI.

Niko
www.niko.eu