Kansen voor verduurzaming bestaande bouw met nieuwe warmtepomp

Artikel delen

Daikin introduceerde onlangs een nieuwe warmtepomp voor bestaande bouw. Deze lucht/water warmtepomp zorgt voor optimaal verwarmingscomfort met de juiste balans tussen het verbruik van elektriciteit en gas. Deze warmtepomp houdt rekening met de hoogte van de energieprijzen en de buitentemperatuur. De ‘plug & play’ installatie is een koud kunstje vanwege de beperkte ruimte die het systeem in beslag neemt en het feit dat het koudemiddel-circuit volledig is verwerkt in het buitendeel, zodat het alleen nog om waterafsluitingen gaat.

Jeroen Peeters, Manager Heating bij Daikin, vertelt: “Er kan hiermee tot 50% op gasverbruik worden bespaard en de CO²-uitstoot worden beperkt. Bestaande radiatoren en leidingen hoeven niet vervangen te worden waardoor de investeringskosten laag zijn. En omdat het koudemiddel buitenshuis wordt opgeslagen, is er geen risico op lekkages in huis.”

Het compacte en stille 4 kW buitendeel in Monobloc-uitvoering is speciaal ontwikkeld voor de Nederlandse renovatiemarkt en werkt met koudemiddel R-32. Waar de Daikin Intergas Monobloc Hybride warmtepomp werkt in combinatie met een nieuwe meegeleverde CW4 (28 kW) of CW5 (32 kW) cv-ketel van Intergas, biedt de Add-on warmtepomp een bivalente oplossing die kan worden aangehaakt bij een bestaande cv-ketel, ongeacht welk merk.

Peeters: “Het systeem schakelt automatisch tussen de warmtepomp, de cv-ketel of een combinatie daarvan, en kiest altijd heel slim voor de meest efficiënte verwarmingsmodus. Zo kan deze warmtepomp de juiste balans te creëren tussen het verbruik van gas en elektriciteit.”

Daikin
www.daikin.nl