Een complete badkamer renoveren met Bostik

Artikel delen

Voor veel mensen is de badkamer een plaats om écht te onthaasten en een moment voor zichzelf te nemen. Een verouderde, vochtige badkamer is allesbehalve ontspannend. Aangezien er heel veel verschillende situaties kunnen zijn waarmee rekening gehouden moet worden is een badkamerrenovatie niet altijd een eenvoudige klus.

Het begint bij een goede ondergrond. Hiervoor biedt Bostik een aantal verschillende uitvlak- reparatie en egalisatiemortels voor zowel wand, vloer als ook het plafond, eventueel in combinatie met een voorstrijkmiddel om een duurzame hechting te kunnen garanderen.

Vervolgens is het belangrijk dat de plek waar de badkuip en/of douche wordt geplaatst goed waterdicht wordt gemaakt. Bostik biedt hiervoor o.a. het Ardatec Membraan systeem. Dit is een speciaal systeem met een afdichtings- en ontkoppelingsdoek en toebehoren die vormveranderingen van de ondergrond neutraliseert en beschermt tegen vocht.

Afhankelijk van het type tegel; keramisch, glasmozaïek of natuursteen en toepassing op wand of vloer kan gekozen worden voor een diverse hoogwaardige poeder- en pastalijmen. En om een mooie en 100% vlakke tegelwand- of vloer te garanderen biedt Bostik het Leveling Systeem, bestaande uit speciale tegelclips, keggen en een Installeertang.

Tot slot is het belangrijk om het tegelwerk af te voegen en aansluitingsvoegen te voorzien van een duurzame voegkit. Ook hierin zijn weer diverse keuzes te maken o.a. afhankelijk van de voegbreedtes en type tegels.

Tegelzetters en bouwprofessionals doen graag een beroep op Bostik vanwege het complete assortiment, de constante hoogwaardige kwaliteit van producten, maar ook de technische advisering en praktische ondersteuning als dat gewenst is. Kijk voor meer informatie op onderstaande website.

Bostik
www.bostik.nl