Experience Center voor domotica opent in september

Artikel delen

Begin september 2019 opent het eerste Gira Experience Center ter wereld zijn deuren in Veenendaal. Het biedt een unieke kans om de diverse mogelijkheden van innovatieve domotica in actie te ervaren.

Op 600 vierkante meter biedt het moderne, drie verdiepingen tellende gebouw van domotica-specialist Gira onderdak aan kantoren, vergaderzalen, de technische hotline voor klanten en ultramoderne trainingsfaciliteiten. Het hart van de vestiging is echter het eerste Gira Experience Center ter wereld, dat de gehele begane grond beslaat. Vanaf begin september staat het open voor bezoeken van installateurs, groothandel en architectuur. “Ons Experience Center is veel meer dan alleen een conventionele showroom.” De directie van Gira Nederland BV, Hans Flier en Jacob de Muijnck, zijn het met elkaar eens. In een modelwoning met woonkamer, keuken, badkamer en slaapkamer demonstreert Gira de mogelijkheden van de toepassing van innovatieve technologieën in gebouwbesturing.

De focus ligt op oplossingen voor gekoppelde netwerken en tegelijkertijd veilige levensomstandigheden. “We willen het mogelijk maken om te ervaren wat het leven in het slimme huis betekent”, legt Hans Flier uit. Naast de productpresentatie worden in een aparte ruimte toepassingen getoond, variërend van radiografische gebouwbeheersystemen in slimme appartementen tot uitgebreide oplossingen gebaseerd op KNX-technologieën in een intelligente villa. Hier kunnen bezoekers op een groot LED-scherm virtueel uitproberen en ervaren, hoe verschillende functies van de gebouwentechniek in de praktijk met Gira systemen kunnen worden bediend en hoe geprogrammeerde scenario’s kunnen worden opgeroepen.

Deze live-ervaring van verschillende Smart Home toepassingen is ook bedoeld als inspiratiebron voor het ontwerp van slim wonen. Dit is nog een reden waarom de groothandel, de elektricien en de architect worden uitgenodigd om samen met hun klanten het Gira Experience Center aan de Kazemat 3 in Veenendaal te bezoeken of het te gebruiken voor hun eigen klantenevenementen.

Gira Nederland BV
www.gira.nl