Warmtepompen voor (middel)grote segment

Artikel delen

Sinds begin dit jaar biedt A.O. Smith een range warmtepompen aan voor het middelgrote en grote segment. De Enevator range bestaat uit de Air Standard, Air Premium, Aqua Booster en Store (introductie najaar 2020). De Enevator Air Standard en Enevator Air Premium zijn lucht/water warmtepompen en leveren hoge rendementen (COP tot 4,5) met capaciteiten van 22 tot 463 kW. De Enevator Air Standard bereikt temperaturen tot 60°C.

De Enevator Air Premium maakt gebruik van ‘Enhanced Vapour Injection’. Daarmee kan deze warmtepomp een temperatuur van 65°C halen. Deze warmtepompen zijn heel geschikt voor ons klimaat. Er wordt gebruik gemaakt van het koudemiddel R410 waardoor de warmtepomp kan functioneren in een buitentemperatuur tot -20°C. De Enevator Aqua Booster is een warmtepomp waarmee reeds verwarmd water nog verder verwarmd wordt tot een zeer hoge temperatuur (tot 78°C). Deze booster sluit natuurlijk naadloos aan bij de Enevator Air installatie, maar is bijvoorbeeld ook heel goed in te zetten indien er gebruik wordt gemaakt van stadsverwarming of indien er warmte wordt herwonnen uit een bedrijfsproces. De COP van deze warmtepomp varieert van 4,7 tot 5,8.
Over enkele maanden wordt de serie gecompleteerd met de Enevator Store, een voorraadhoudende warmtepomp die relatief eenvoudig te installeren is omdat het slechts één unit is (monoblock). De tank en warmtepomp zijn reeds op elkaar aangesloten. De Enevator Store is een geschikte oplossing voor klein commerciële toepassingen.

Informatie: www.aosmithinternational.com/nl