Minerale vloer van 7 mm dik voor over bestaande vloeren

Artikel delen

Een circulaire en modulaire vloerbedekking: dat is het voor Nederland nieuwe minerale Ceralan plus. Deze vloerbedekking, die door FloorMasters op de Nederlandse markt wordt gebracht, kan in allerlei hout- en steendesigns worden uitgevoerd. Bovendien is het dankzij het unikliksysteem snel neer te leggen, zelfs over bestaande vloerbedekking heen met uitzondering van tapijt. En als men de vloer weer wil meenemen naar andere locaties is deze ook dankzij het kliksysteem er makkelijk uit te klikken.

Cerelan plus is een uit Zwitserland afkomstig product, en ook daar en in Duitsland nog maar relatief kort op de markt: circa 3 jaar. “Het is heel makkelijk te verwerken vooral bij renovaties”, vertelt Ben de Lorijn van FloorMasters. “Het kan namelijk over bestaande hout- en steenvloeren worden neergelegd. Vooral omdat de vloer maar 7 mm dik is, is het heel geschikt voor renovaties.”

FloorMasters wil inzetten op renovaties in hospitality, zorg, onderwijs, retail en kantoren. “Retail omdat ze hier niet lang dicht willen zijn voor een vloerrenovatie. En voor kantoren is ook die snelheid belangrijk, maar tevens de geluidsdichtheid van Ceralan plus. Met deze vloeren is namelijk een demping van 19 db te realiseren. Verder geldt voor beide doelgroepen dat de vloer snel schoongemaakt moet kunnen worden, en dat kan met deze vloer.”
De vloer bestaat uit een 1,5 mm Green-Sound geluidsreductielaag, gevolgd door de 6 mm watervaste minerale basisplaat. Daarop wordt een tweevoudige basisverflaag aangebracht en vervolgens de digitale print van het gewenste design. De afwerking betreft een UV anti-scratch-laag, die de gebruiksduur nog langer weet te verlengen.

FloorMasters is een allround projectstoffeerbedrijf. “We beginnen bij projecten letterlijk vanaf de basis, waarbij we eerst kijken of bestaande vloeren nog schoon te maken zijn. Lukt dat niet, dan bekijken we de verschillende mogelijkheden om deze te vervangen of er een nieuw vloer overheen te leggen. Bovendien hebben we een in- en uitruimservice, handig bij kantoren om door te kunnen blijven werken. Dat is 24/7 service, en dat is van belang bij klanten die overdag niet in hun werk belemmerd willen worden. Dan werken we dus ’s nachts”, aldus De Lorijn.

FloorMasters
www.floor-masters.nl
www.projectvloerspecialist.nl