Vlakglasraam past bij eigentijdse architectuur en duurzaamheidsambitie

Artikel delen

Als specialist in daglichtoplossingen blijft Van Boven zoeken naar vernieuwende producten. Naast de veelheid aan lichtdoorlatende producten van glasvezelversterkte polyester, acrylaat, PVC en vrijwel onbreekbaar polycarbonaat, is er nu ook het nieuwe VlakGlasraam met veiligheidsglas. Deze daglichtvoorziening is uitermate geschikt op platte daken – of een helling van twee tot vijftien graden – van met name moderne gebouwtypen waar de architect niet die bolle lichtkoepels wil.

Commercieel directeur Jurgen van Os: “Er mankeert niets aan kunststof daglichtproducten. Ze bieden natuurlijk licht in een pand, zijn licht van gewicht, passen op bijna elke dakconstructie en zijn budgettair zeer aantrekkelijk. We zullen met onze hoogwaardige kunststof producten nog voor veel daglichtoplossingen zorgen. Echter, je ziet dat architecten graag een strakkere oplossing willen dan bijvoorbeeld een koepel. Bovendien kun je met glas extra hoge isolatiewaarden halen. En glas heeft een hoge levensduur en is makkelijk te onderhouden. Deze pluspunten zijn aanwezig in ons nieuwe, robuuste VlakGlasraam in een eigentijds design met een slank, gepoedercoat frame en een vlakliggende glasplaat. Het wordt standaard geleverd met thermische onderbreking. Als optie is een elektrisch bedienbaar ventilatiesysteem mogelijk, zodat de woon- en werkomgeving daglicht én frisse lucht krijgt.”

Het VlakGlasraam is in een aantal standaardmaten uit voorraad leverbaar. “Het is ontworpen voor een efficiënte installatie. Een paar schroeven in de opstand en het is gemonteerd. Dit product blinkt uit qua detaillering, afwerking en prestatie en vergt daarom een hogere investering. Maar door de snelle montage verdien je meteen een deel van die investering terug. De keuze voor de meeste geschikte daglichtoplossing ligt uiteraard bij de klant. Die klant heeft nu een aantrekkelijk alternatief in de vorm van het VlakGlasraam. Ik zie dit product al op die woninguitbouw met plat dak of dat gerenoveerde verzorgingstehuis. Zoals ons motto is: daglicht voor iedereen!”

Van Boven daglichtoplossingen
www.van-boven.com