De daglichtbuis: een verhelderende revolutie in de renovatiemarkt

Artikel delen

In de wereld van renovatie en verbouwingen is er een toenemende behoefte aan innovatieve oplossingen die niet alleen energiezuinig zijn, maar ook bijdragen aan het welzijn van de gebruikers van het gebouw. Een dergelijke oplossing die steeds meer aan populariteit wint, is de Powerdaylight daglichtbuis (voorheen Solatube). Deze eenvoudige, maar effectieve technologie maakt gebruik van natuurlijk licht om donkere ruimtes te verlichten, en het wordt al snel een onmisbare oplossing voor renovatieprojecten over de hele wereld.

Daglichtbuizen

De werking van een daglichtbuis is verrassend eenvoudig. Het systeem bestaat uit drie hoofdcomponenten: een koepel van kunststof óf een vlakke glasplaat die ergens buiten in het daglicht wordt geplaatst; een reflecterende buis die het licht transporteert; en een diffuser die het licht gelijkmatig verspreidt in de ruimte eronder. Wanneer de zon schijnt, wordt het licht opgevangen door de koepel en via de buis naar binnen geleid, zelfs naar donkere of afgelegen ruimtes waar traditionele ramen niet kunnen worden geïnstalleerd. Dit maakt het ideaal voor renovatieprojecten waarbij het toevoegen van conventionele ramen moeilijk of kostbaar is.

Door gebruik te maken van natuurlijk licht, energie te besparen en het welzijn van mens en dier te verbeteren, zijn deze eenvoudige oplossingen uitgegroeid tot een onmisbaar systeem voor renovatieprojecten.

Dit jaar staat Techcomlight weer op de vakbeurs Renovatie op 14,15 en 16 mei 2024 in de Brabanthallen in Den Bosch. Kom jij de stand van Techcomlight bezoeken? Het standnummer is: D067.

Techcomlight
techcomlight.nl
Stand: 1.D067