Praktische en kostenbesparende bescherming van bestaande kozijnen

Artikel delen

Bij renovaties komt steevast de vraag naar voren of de aanwezige kozijnen kunnen worden gehandhaafd of moeten worden vervangen. Vaak zijn de kozijnen nog in goede staat. Wel met extra aandacht voor reparatieplekken bij verbindingen, onderdorpels en onderste gedeelten van de stijlen. Door een simpele detailaanpassing worden ze duurzaam beschermd met Ventistone® steenvezelprofielen. Dorpelafdekkers en neuslatten van geperst steenvezel, waarop water geen vat heeft, zorgen ervoor dat het onderliggende kozijnhout niet meer nat kan worden en de onderhoudsinterval verlengd kan worden.

Bertjan Janssen van Doorn van Ventistone: “De profielen houden kozijnen droog en waarborgen voldoende ventilatie. Hierdoor rotten kozijnen niet meer. Maar ook verfgebreken behoren tot het verleden. Onderhoudskosten dalen tot wel 50%! Deze oplossing vindt al ruim 20 jaar z’n weg in renovatieprojecten. Mede dankzij de uiterst doeltreffende werking zie je zelfs de eerste toepassingen bij kozijnen in nieuwbouwprojecten. De producten bewijzen zich vooral in renovatieprojecten, waar ze simpel op bestaande kozijnen worden aangebracht; voorwaarde is dat de ondergrond kaal is gemaakt en gegrond. Meestal worden alleen de onderdorpels beschermd, soms ook de stijlen.”

“We kunnen voor renovatieprojecten maatwerkprofielen aanleveren,” aldus Janssen van Doorn. “De bouwers, schilders of glaszetters kunnen ook werken met standaard profielen en die zelf op maat maken. We hebben een profielmeter en instructieboekje ontwikkeld om de Ventistone producten passend te bestellen en adequaat te verwerken. Moeilijk is de verwerking niet: kwestie van de Kliklijm lijmpads aanbrengen en daarover de dorpelafdekkers en neuslatten bevestigen. Kliklijm zorgt voor een duurzame bevestiging en voor een optimale ventilatie van de kozijnen en dorpels. Geknoei met lijm en schroefgaten vullen is verleden tijd. En vervanging van gevelelementen is niet nodig. Ontdek de vele voordelen van Ventistone.”

Ventistone®
www.ventistone.nl