Voorlichtingscampagne Afbouwprofs van start

Artikel delen

Om jongeren te informeren over de opleidings- en carrièremogelijkheden in de sector afbouw, is de voorlichtingscampagne Afbouwprofs van start gegaan. Door middel van korte video’s vertellen jongeren waarom zij gekozen hebben voor hun opleiding tot vloerenlegger, stukadoor, natuursteenbewerker of plafond- en wandmonteur.

De voorlichtingscampagne is opgezet door NOA Opleidingsbedrijf Afbouw, die hiermee probeert de instroom in de afbouw te bevorderen. Generatie Z, de jongeren die NOA wil enthousiasmeren, groeit op in een volledig digitale wereld. “Daarom hebben we in videoclips gekozen voor hun belevingswereld met ‘fun’-aspecten en maken we gebruik van hun social-mediakanalen: Instagram, YouTube en Snapchat.”

Veel jongeren, maar ook hun ouders, zijn helaas onbekend met de beroepen in de afbouw. Toch zijn dit dé vakmensen die zorgen voor de afwerking van woningen en bedrijfspanden, zowel nieuwbouw als renovatie. Afbouwprofs maken er iets moois van, zijn verzekerd van werk en hebben een uitstekend inkomen. Als de interesse gewekt is, kunnen leerlingen op www.afbouwprofs.nl terecht voor meer informatie en de mogelijkheden. Ze kunnen deelnemen aan open dagen, een dagje meelopen of een kennismakingsgesprek regelen.

Meer informatie: kijk op www.afbouwprofs.nl.