Kostenefficiënt kozijnen beschermen, herstellen en upgraden

Artikel delen

Als er wordt besloten om een verouderd kozijn te vervangen, is 80% van het kozijn vaak nog in prima staat. De onderdorpel en de onderste hoekverbindingen zijn immers de zwakke plekken van een kozijn. Deze zwakke plekken zijn met het DTS REFLEX systeem heel doeltreffend en efficiënt te vervangen door weerbestendige en overschilderbare DURODEEN inzetdelen. Door deze gerichte aanpak kan zelfs in veel gevallen de binnen afwerking intact blijven waardoor veel tijd wordt bespaard en bewonersoverlast tot een minimum wordt beperkt.

Beschermen

Verkeert een kozijn nog in goede staat dan kan men door middel van een DURODEEN neuslat de kwetsbare kozijndelen beschermen. De neuslatten worden ventilerend aangebracht en doorgezet tot aan de negge om het onderliggende hout en hoekverbindingen optimaal af te dekken en te beschermen tegen alle weerinvloeden. Zo geeft u met minimale middelen het kozijn een extra lang en onbezorgd leven.

Upgraden

Sinds kort is het REFLEX bescherm- en herstelsysteem uitgebreid met upgrades om het kozijn op te waarderen en het comfort te verhogen. Met deze upgrades voorziet u een bestaand raamkozijn eenvoudig van bijvoorbeeld triple glas of maakt u het geschikt voor een draaikiepraam.

Drempelverlaging (Toegankelijkheid verbeteren)

Oudere huizen voldoen niet aan de huidige 20 mm eis van het Bouwbesluit waarbij de opstap tussen buiten en binnen niet hoger mag zijn dan 20 mm. Met overschilderbaar DURODEEN worden de kozijnstijlen en het onderste gedeelte van de deur verlengd en met het zeer slijtvaste HOLLODEEN wordt de onderdorpel vervangen. Zo kan men, langer en met veel plezier van de huidige woning blijven genieten.