Bouw ontdekt voordelen van vloersysteem-tweeling

Artikel delen

De twee praktische vloersystemen Combifor Flex en Combifor Fix vinden hun weg in diverse renovatie- en nieuwbouwprojecten, ziet Kees Beijer, projectleider van leverancier Duofor. “Het mooie van beide systemen is dat ze uitstekend aansluiten op de aard van het project. Heb je te maken met een transformatie- of renovatieproject, dan zul je vaak moeten variëren met de hart-op-hart-afstand van liggers; dat kan perfect met de Flex. Is sprake van nieuw/aanbouw dan zijn vaste maten van de isolatiebroodjes en overspanningen tot 6 meter belangrijk; dan is er de Fix.”

Combifor systeemvloeren worden op dezelfde manier opgebouwd als een traditionele constructie met betonnen liggers. Toch zijn er grote verschillen: deze vloeren zijn beduidend lichter en flexibeler met behoud van sterkte. Er wordt bovendien veel sneller gebouwd door toepassing van speciaal ontwikkeld hulpstukken zoals de stalen muurprofielen, haakbeugels, raveelbeugels en schuif-koppelstukken. De Combifor liggers zijn tussen de 35% en 55% stijver dan vergelijkbare stalen liggers. In alle situaties biedt Combifor de combinatie van lichtgewicht materialen en een oersterk eindresultaat. Voor nieuwbouw én renovatie.

Voordelen Combifor Fix:

  • Overspanning van 6 meter eenvoudig haalbaar
  • Isolatiebroodjes met vaste hart-op-hart maat van 488 of 610 mm, gebaseerd op de gangbare plaatmaten
  • Standaard hogere Rc-waarde
  • Beloopbaar tijdens verwerking
  • Uitvoerbaar in drie verschillende afwerkingsvarianten: constructieve betonnen druklaag, houten plaatafwerking (droog), zwaluwstaartplaten met mortel (semi-droog)

Voordelen Combifor Flex:

  • Flexibele hart-op-hartmaat
  • Ook toepasbaar als verdiepingsvloer
  • Afwerking met houten platen (droog) en zwaluwstaartplaten met mortel (semi-droog)

Beijer: “Beide systemen worden inmiddels succesvol toegepast. Zo zijn wij thans bezig bij een transformatieproject in Weesp. De positieve ervaringen van de bouwer willen wij graag via een projectbeschrijving in een volgende RenovatieTotaal met de lezers delen.”

Duofor
www.duofor.eu