Wand van 13 meter binnen 3 uur afgewerkt?

Artikel delen

Een gipsplaat komt er bij Kuipers Badkamers niet meer aan de wand. Voor de renovatie van badkamers werkte het bedrijf al vele jaren met kant en klare wandpanelen. Voor wanden in alle andere ruimtes heeft Kuipers Badkamers nu ook gekozen voor kant en klare panelen, die in elke kleur kunnen worden geschilderd.

kant en klare wandpanelen

De zwarte achterwand van de showroom van Kuipers Badkamers is opgebouwd met Wall2Paint. (Foto: Kuipers Badkamers)

Kuipers Badkamers uit Huissen renoveert badkamers met Fibo-panelen. Dit zijn kant en klare tegelpanelen die over de bestaande tegels heen te plaatsen zijn. Dat bespaart tijd en geeft minder overlast. Ook zijn er minder mensen en partijen nodig op de bouw.

RET Bouwproducten attendeerde Harold Kuipers er op dat er voor andere wanden een soortgelijk systeem beschikbaar was: Walls2Paint. “En daar werken we al weer een jaar of vijf mee”, zegt Kuipers. “Tot grote tevredenheid van onze klanten. Dat worden er steeds meer. Zelfs een grote woonwinkelketen heeft zich laten overtuigen.” Kuipers gebruikt het wandsysteem eigenlijk overal, van woonkamers en slaapkamers tot cafés en winkels.

Innovatieve klikverbinding

Walls2Paint is een wandsysteem met verdiepingshoge panelen, dat na montage direct schilderklaar is. De panelen van P4 spaanplaat zijn voorzien van een folie die zonder primer overschilderbaar is. Een innovatieve klikverbinding zorgt er voor dat de panelen volledig strak en vlak op elkaar aansluiten. De schroeven voor de montage vallen weg in de klikverbinding, wat zorgt voor een onzichtbare bevestiging. “We schilderen de wanden twee keer, met een goede saus. Na de eerste keer halen we er even een schuurpapiertje langs en na de tweede schilderbeurt is de naad niet meer te zien.”

Om klanten te overtuigen, heeft Kuipers Badkamers een wand van 13 meter lang in zijn showroom geplaatst. Die maakt duidelijk dat het eindresultaat een volkomen vlakke wand is, waarin de aansluitingen van de panelen praktisch onzichtbaar zijn.

kant en klare wandpanelen

Snel en droog

“En als ik ze dan vertel dat we een wand van 13 meter in drie uur kunnen afwerken, vallen ze helemaal van hun stoel”, zegt Kuipers. Bij die drie uur zit het aanbrengen van het regelwerk niet inbegrepen. “Maar voor een gipsbeplating heb je ook regelwerk nodig. Dan moet je de plaat aanbrengen en heb je een stukadoor nodig. Met Walls2Paint heb je minder mensen en minder partijen op de bouw nodig. Je hebt geen gedoe meer met nat gips en je hebt geen droogtijd. Je kunt dus veel sneller werken.”

Ook de hanteerbaarheid vindt Kuipers een pluspunt. “Het zijn lichte platen. Ze laten zich gemakkelijk op maat zagen. Dat doen we buiten zodat we binnen geen stof hebben. Dat geeft binnen dus veel minder overlast.”

Kuipers noemt Walls2Paint dan ook ‘een superproduct’: “De bouw is nogal conventioneel en gelooft het niet. Maar het is echt zo.”

Kuipers werkt voor Walls2Paint met een metal stud constructie, met stijlen hart op hart 300 mm. De beplating kan ook worden aangebracht tegen een houten regelwerk. Walls2Paint is geschikt voor zowel scheidingswanden als (isolerende) voorzetwanden. Walls2Paint is een wandsysteem van RET Bouwproducten.

Walls2Paint
www.walls2paint.nl