ISDE-subsidiebedragen met 50 procent verhoogd

Artikel delen

De subsidie voor hybride warmtepompen is per 1 januari 2022 flink verhoogd. De zogeheten ISDE-subsidie gaat van 20 procent naar 30 procent, zo heeft Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) bekend gemaakt. Dat de subsidie omhoog zou gaan was vorig jaar al bekend gemaakt, nu zijn de subsidiebedragen per warmtepomp vastgesteld. Deze zijn te raadplegen op de ISDE Aapparatenlijst Warmtepompen 2022 bij RVO.

Foto: Remeha

De ISDE heeft voor dit jaar een flink budget: € 228 miljoen is er beschikbaar voor zonneboilers, (hybride) warmtepompen, isolatiemaatregelen en aansluitingen op een warmtenet. Daarnaast is er ISDE-subsidie van € 30 miljoen vrijgemaakt voor kleinschalige windturbines en zonnepanelen. Het gaat wel om apparaten met een vermogen van minder dan 70 kW. De ISDE is beschikbaar tot 2030 en krijgt jaarlijks een nieuw budget beschikbaar.

Lees hier alles over het aanbod van hybride warmtepompen.

Belangrijk te weten is dat de verhoogde bedragen alleen gelden voor subsidieaanvragen die vanaf 1 januari 2022 zijn ingediend en waarbij het apparaat is geïnstalleerd op of na 1 januari 2022. Het is dus niet mogelijk om voor eerder geïnstalleerde warmtepompen alsnog een hoger subsidiebedrag aan te vragen.