Warmtepompinnovaties op de VSK

Artikel delen

Op de VSK 2022 toont Nefit Bosch een specifiek voor schuine daken ontwikkeld monoblock systeem. Deze innovatie rekent af met de uitdagingen bij het toepassen van lucht-waterwarmtepompen in de bestaande bouw. Het unieke systeem is geschikt voor normale  radiatoren. De buitenunit is relatief snel te installeren, zonder beslag te leggen op de ruimte rondom het huis, en de thermische schil van de woning blijft intact. De gepatenteerde constructie rekent af met geluid en trillingen. Een natuurlijk, klimaatvriendelijk koudemiddel (propaan R290) en een onderhoudsarm ontwerp maken het plaatje compleet.

Warmtepompen voor nieuwbouw én renovatie

Op beurs introduceert Nefit Bosch ook een nieuwe warmtepomplijn: de Compress 3400i AWS. Deze Split luchtwarmtepompen van 4 tot 14 kW zijn dankzij de hoge aanvoertemperatuur geschikt voor zowel nieuwe, als bestaande afgiftesystemen. De COP is hoog en het energielabel tot A+++. De installatie is compact, zonder buffervat, en dankzij het R32 koudemiddel is de impact op het milieu lager dan bij de vorige generatie warmtepompen.

warmtepomp

Prefab Solutions

Samen met ketenpartners realiseert Nefit Bosch tijd- en kostenbesparend prefab installaties voor BENG-bouw en renovatie. De all-electric of hybride oplossingen worden specifiek voor een project ontworpen en compleet voorgemonteerd en ingeregeld in het configuratiecentrum van Nefit Bosch. Van eenvoudige montageframes tot complete all-in-one units waarin alle installatiecomponenten, ook die van eventuele andere producenten, zijn voorgemonteerd voor plug & play-aansluiting op de bouwlocatie.

U vindt Nefit Bosch op de VSK in hal 7, stand B.011. Vraag uw gratis toegangskaarten aan via www.nefit-bosch.nl/vsk22 .

Nefit Bosch
www.nefit-bosch.nl