De geschiedenis van kwaliteitsverven en -lakken

Artikel delen

De geschiedenis van Herfst & Helder begint in 1875 aan de Hogewoerd in Leiden. Daar richtten de heren Herfst en Helder samen een lak- en vernisfabriek op.  Zij produceerden kwaliteitsproducten, gemaakt met de beste grondstoffen.

herfst en helder

De fabriek kreeg al snel meer naamsbekendheid, zowel regionaal als landelijk werden heel wat grachtenpanden gekleurd met de verven en lakken van Herfst & Helder. Vooral de donkere kleuren waren favoriet, zoals groen, diepblauw en steenrood. Deze zogenaamde standverven waren maatgevend qua kleur en boden bescherming tegen alle weersomstandigheden.

Na verloop van tijd verhuisde de fabriek naar Lelystad en konden zij diverse  fabrieken overnemen om het assortiment te vergroten. Dit alles onder de kwaliteitsvlag van Herfst & Helder. Hierdoor versterkt de fabriek zich in de markt waardoor dit puur Nederlandse kwaliteitsmerk zich moeiteloos aan de top handhaaft.

In 2009 wordt Herfst & Helder opgenomen in het familiebedrijf van Mol Coatings uit Rhenen dat al sinds 1932 bestaat. Familie Mol is  gestart als schildersbedrijf en schilderde toen al met de producten van Herfst en Helder.

Met de ervaring van 4 generaties sluiten de bedrijfsculturen van beide fabrieken nauw bij elkaar aan. In 2017 zijn de productielocaties van beide bedrijven samengevoegd in Rhenen. Door deze samenvoeging is verdere uitbreiding mogelijk en wordt de kracht op zowel laboratorium, productie en distributieniveau gebundeld. Alle producten worden midden in Nederland door vakmensen en computergestuurde machines geproduceerd.

Verf- en Vernisfabrieken Herfst en Helder B.V.
www.herfstenhelder.nl