Duurzame biobased hoogglans buitenlak met langer glansbehoud

Artikel delen

Een hoogglanslak die niet alleen voor meer dan de helft uit biobased grondstoffen bestaat, maar bovendien een hoger en langer glansbehoud heeft. Het zijn belangrijke kenmerken van de Devetaal Supreme Hoogglans van Drost Coatings. Deze hoogwaardige en extreem duurzame buitenlak heeft eveneens een langere levensduur door een verbeterde UV-bestendigheid en kent een betere doordroging en verwerking bij lagere temperaturen tussen 0 en 10°C.

drost coatingsDeze eigenschappen worden behaald doordat het silicon-alkyd bindmiddel in Devetaal Supreme Hoogglans gemodificeerd is door toepassing van innovatieve acryllaattechnologie.

Devetaal Supreme Hoogglans is door TÜV Austria getest en heeft met twee sterren het OK-Biobased Certificaat behaald. Het vastgestelde percentage van toegepaste hernieuwbare grondstoffen bedraagt 52 procent. Verder bezit de Supreme Hoogglans een maximale buitenduurzaamheid voor een buitenlak, met een onderhoudscyclus van maar liefst tien tot twaalf jaar.
De Devetaal Supreme Hoogglans zorgt voor een reductie van 40 procent CO2-uitstoot per m²/jaar ten opzichte van zijn voorganger de Devetaal SB Hoogglans. Daarnaast bespaart Devetaal Supreme Hoogglans een 20 procent aan materiaal per m2/jaar ten opzichte van de Devetaal SB Hoogglans.

Uiteraard is het voor de schilder belangrijk dat een lak soepel en lekker verwerkt. Wij kunnen met zekerheid vermelden dat de Supreme Hoogglans ook bij koudere temperaturen uitstekend te verwerken is. Door verschillende externe praktijktests, uitgevoerd door diverse schildersbedrijven, is gebleken dat Supreme Hoogglans uitblinkt in de doordroging bij koude temperaturen vanaf 0 tot 10°C. Met Devetaal Supreme Hoogglans wordt het buitenseizoen voor schilders dus verlengd.

Drost Coatings
www.drostcoatings.nl