Veilig daksysteem vraagt gedegen voorbereiding

Artikel delen

Met de nieuwe zelfklevende EPDM-dakbedekking van Firestone Building Products levert Mawipex een belangrijke bijdrage aan een gegarandeerd veilige en kwalitatieve dakopbouw. “Doordat de lijm al aan de onderzijde van de EPDM is aangebracht, kan de toplaag zo op de PIR-isolatieplaten aangebracht worden. Met overal dezelfde en juiste hoeveelheid lijm, die bovendien nauwkeurig is afgestemd op de ondergrond”, zegt Alfred Vermeulen, Directeur Sales van Mawipex.

mawipex

Het is volgens Vermeulen een door veel aannemers en dakdekkers onderschat onderdeel in het bouwproces. “De opbouw van een dak luistert heel nauw en is aan veel meer eisen onderhevig dan vaak gedacht wordt. Vooral de verlijming van de toplaag op de isolatielaag verdient alle aandacht. Let daarop en doe je huiswerk voor je begint.”

Certificeringen

Voor alle onderdelen van een daksysteem geldt dat in KOMO-attesten en andere certificeringen staat beschreven hoe en waarmee de producten toegepast mogen worden. “Doordat de fabrikanten van isolatieproducten steeds vaker zeggen dat hun materialen niet geschikt zijn voor verlijmde systemen, komt die verantwoordelijkheid bij de lijmproducenten te liggen. Die zullen op hun beurt in geval van schade naar de verwerker wijzen. Discussie waar je niet op zit te wachten en daarom adviseren wij ook om complete daksystemen toe te passen.”

Alle onderdelen van dergelijke systemen zijn op elkaar afgestemd en getest. Vermeulen: “Zo garanderen wij de kwaliteit van de Firestone daksystemen omdat we op basis van de KOMO-attesten en andere certificeringen kunnen aantonen dat het geheel aan alle eisen voldoet.”

Mawipex
www.mawipex.nl