Biobased daksysteem voor thermisch renoveren; aan te brengen zónder vuur en gasverbruik!

Artikel delen

Samen met Recticel lanceert WECAL de toepassing van biobased isolatieplaten ook voor renovatieprojecten waarbij optimaal geïsoleerd moet worden bij geringe opstandhoogte i.c.m. een brandveilig dakbedekkingssysteem met zelfklevende dakbanen. Deze zelfklevende dakbanen maken aanbrengen zónder vuur en gasverbruik mogelijk en leveren CO2-reductie op.

Dak wat is verwerkt met biobased daksysteem

De daksystemen zijn opgebouwd met nieuwe Eurothane® Silver Impact PIR hardschuim isolatieplaat:

  • Met 25% biocirculair materiaal
  • Met KOMO-keurmerk
  • Met Amerikaanse FM-Approval

Energetisch renoveren zonder veel meerwerk aan bestaande detaillering en zonder verzwaring van de  constructie. Combineer de buigstijve hoog rendement PIR isolatieplaten met op een gepatenteerde ADESO® technologie gebaseerd, lichtgewicht zelfklevende dakbedekking van Polyglass® opgebouwd met de producten Spider SA en Elastoflex SA.

Het systeem levert een ontwerp rekenwaarde voor windbelasting van 3,25 kPa. en kan worden ingezet voor beloopbare en niet beloopbare gebruiksdaken. De isolatieplaten kunnen mechanisch bevestigd/verlijmd worden bij geëxposeerde daksystemen. De verkleving van de Spider SA als onderlaag op de isolatieplaten beperkt risico op lekkages. Door de zelfklevende onderlaag kan deze toepassing dunner en met lager gewicht worden uitgevoerd.

Isolatieplaten

Ook op houten ondergrond zonder bevestigers

Bij renovatiewerken met brandbare ondergrond, brandbare gevelwerk en onder een houten overkapping waar open vuur brandgevaar oplevert, kan dit systeem worden ingezet conform NEN 6050. Het systeem kan op bestaande bitumendaken worden aangebracht zonder bevestigingsmiddelen, omdat de isolatieplaten met PU-(schuim)lijm verlijmd kunnen worden.

Maatwerkadvies

WECAL levert maatwerkadvies met technische onderbouwing van Rc-waarde en windbelasting. Demonstratie op locatie is mogelijk. Mail WECAL voor de mogelijkheden.

WECAL
www.wecal.nl