Geef de BENG-score een boost

Artikel delen

Voor een aangename temperatuur in huis en warm tapwater heeft u echt geen aardgas meer nodig. Het kan veel energiezuiniger en milieuvriendelijker met een Alfea lucht-water warmtepomp van het merk Atlantic, want die haalt de warmte letterlijk uit de lucht. De BENG-score krijgt een boost met de Alfea R32-range, want de warmtepomp heeft een tapwaterrendement van maar liefst 2,8. Ook is hij voorzien van het meest milieuvriendelijke koudemiddel R32. De warmtepomp is eenvoudig uit te breiden met een boiler voor het energiezuinig opwarmen van tapwater. Of kies voor het type Duo, met een geïntegreerde boiler.

alfea

Gepatenteerde coaxiale warmtewisselaar

De unieke gepatenteerde coaxiale warmtewisselaar maakt de Alfea warmtepompen zeer robuust en zorgt voor een constant hoog rendement over de hele levensduur van het product. De warmtewisselaar met geïntegreerde buffer van 16 liter en de slimme regeling, ontdooien de warmtepomp probleemloos, ook bij extreme weercondities. De coaxiale warmtewisselaar is ongevoelig voor vuil, wat het systeem efficiënt en betrouwbaar maakt.

Bediening

De Alfea serie is voorzien van de nieuwste Atlantic bedieningsinterface Navistem 400S met zelf aanpasbare menu’s en een ‘easy start’ functie voor een snelle configuratie. Daarnaast kan er gebruik gemaakt worden van de Cozytouch-app om via een smartphone de temperatuur in de woning te regelen en het verbruik in te zien.

Koeling

Dankzij de optionele koelingkit kan de warmtepomp ook gekoeld water van 10°C à 18°C afgeven aan LTV convectoren of aan het circuit van de vloerverwarming (max. 20 à 25W/m2). Handig voor warme zomers.

Groupe Atlantic
www.atlanticclimate.nl