In de spotlight

Artikel delen

De warmtepompboiler: Onbekend, dus onbemind?

Zoek je voor je klant een oplossing om tapwater duurzaam te verwarmen? Denk dan ook eens aan een warmtepompboiler, die zorgt op een energiezuinige manier voor warm tapwater. Daarmee behoort het product momenteel tot een van de meest duurzame opties om een woning te verduurzamen. Maar wanneer adviseer of installeer je als installateur een warmtepompboiler? Hij maakt warm tapwater, waarbij de warmte uit de buiten- of binnenlucht wordt gebruikt en bestaat uit een voorraadvat en monoblock lucht/water warmtepomp.

Het elektriciteitsverbruik van een warmtepompboiler is circa drie keer lager dan van een klassieke elektrische boiler. Een buitenunit is niet nodig. Wanneer de buitenlucht te koud is, helpt een elektrisch element bij het maken van warm tapwater.

De meest eenvoudige stap om te verduurzamen

Wanneer een woning nog niet geschikt is voor een warmtepomp, kan het zinvol zijn om een warmtepompboiler toe te passen. Gecombineerd met de bestaande CV-ketel, bespaar je op het aardgas, dat normaal door de CV-ketel wordt gebruikt om warm tapwater te maken. Ook de klassieke elektrische boiler kan worden vervangen door een warmtepompboiler, omdat deze door het lagere vermogen veel minder elektriciteit gebruikt.

Voor iedereen

Het ATAG assortiment bestaat uit de Energion Lydos en Energion Nuos Plus. Verkrijgbaar in 5 modellen in verschillende formaten en uitvoeringen. Van wandhangend en vloerstaand en een inhoud van 100L tot 250L. Geschikt voor 2-5 persoonshuishoudens.

De Energion Nuos Plus Sys en Twin Sys modellen zijn verkrijgbaar in 200 en 250L uitvoeringen en  kunnen gecombineerd worden met pv-panelen. De “gratis” opgewekte elektriciteit wordt gebruikt om zichzelf op te warmen, waarbij het opgewarmde water op temperatuur blijft door de isolatie van de toestellen. Daarnaast zijn de 250L uitvoeringen voorzien van 1 of 2 extra warmtewisselaars, die 250 Twin Sys modellen zijn voorzien van een extra warmtewisselaar om met een extra bron, bijvoorbeeld met een zonnecollector, warmte toe te voegen aan het voorraadvat.

De ideale combinatie

De combinatie warmtepompboiler-warmtepomp is een energiezuinige manier om woningen duurzaam te verwarmen. Deze combi zorgt ervoor dat het elektriciteitsverbruik tot een minimum wordt beperkt, doordat er gebruik wordt gemaakt van de binnen- en buitenlucht. En zo de warmtepomp ondersteunt door op een duurzame manier warm water te maken. De warmtepomp zorgt voor verwarmen van de ruimten en de warmtepompboiler voor warm tapwater.

Producttrainingen voor de installateur

Wanneer je ook aan de slag wilt met een warmtepompboiler worden er gratis producttrainingen aangeboden. Tijdens deze trainingen leer je welke warmtepompboiler je kiest in welke situaties en hoe je deze installeert.

ATAG
www.atagverwarming.nl/

RenovatieTotaal