Nieuwe warmtepomp: perfect in typisch Nederlandse (rijtjes)woningen

Artikel delen

Itho Daalderop heeft dit jaar een nieuwe warmtepomp geïntroduceerd: Vincent. Deze warmtepomp bestaat enkel uit een binnendeel, is klein van stuk en past daarom perfect in typisch Nederlandse (rijtjes)woningen. De warmtepomp kan toegepast worden in zowel nieuwbouw als bestaande bouw.

WaterpompDoordat de warmtepomp volledig binnen wordt opgesteld, is er geen ruimtebeslag in de tuin. Vincent benut primair energie uit de buitenlucht en vult deze, indien beschikbaar, aan met ventilatie-retourlucht. Doordat de ventilatie zelfstandig blijft werken, worden overventilatie en bijbehorende tochtklachten voorkomen. Hij is eenvoudig te plaatsen en bespaart direct fors op het gasverbruik (tot wel 60% op woningverwarming), wat leidt tot een lagere energierekening en CO2-uitstoot.

Omdat veel woningen in ons land dicht op elkaar gebouwd zijn, is Vincent door het ontbreken van een buitendeel heel geschikt voor grootschalige verduurzaming. Nederlandse woningen zijn namelijk compact van formaat. Ook de zolder.

Gerelateerd aan zijn vermogen is dit de kleinste warmtepomp in zijn soort. Met 4,5 kW is dit het juiste vermogen voor de bestaande bouw in een hybride opstelling. Wanneer de woning de komende jaren voldoende wordt verbeterd qua isolatie en/of glas, kan zelfs vanaf dat moment gekozen worden om helemaal van het gas af te gaan. De cv-ketel wordt dan vervangen door een voorraadvat om het warme tapwater in te bufferen en vanaf dat moment kan de woning van het aardgas af.

WaterpompVoor een all-electric opstelling heeft Itho Daalderop verschillende voorraadvaten beschikbaar om het warme tapwater in te bufferen. Hierbij kan gekozen worden om de warmtepomp en het voorraadvat los van elkaar te plaatsen voor complete plaatsingsvrijheid. Ook kan er gekozen worden voor de torenopstelling, waarbij de warmtepomp boven op het voorraadvat wordt geplaatst. Door het compacte formaat van deze toren is er dan de grootste hoeveelheid tapwater beschikbaar op een vloeroppervlak van slechts 60×60 cm!

Naast het maken van warm tapwater en het verwarmen van de woning, is Vincent ook geschikt om mee te koelen. Gedurende de warme zomerdagen kan zo de binnentemperatuur met een aantal graden verlaagd worden, wat voor extra comfort voor de bewoner zorgt.

De Vincent V45 Hybride is alleen geschikt voor ruimteverwarming. De Vincent 45 Combi is geschikt voor ruimteverwarming, warm tapwaterbereiding en koeling. Vincent is verbonden met de Cloud. Hierdoor kunnen systeemupdates en nieuwe functionaliteiten eenvoudig op afstand worden geïnstalleerd en hoeft de bewoner hier niet voor thuis te blijven.

Belangrijkste voordelen:

  • Geen buitendeel;
  • Klein van formaat en flexibele opstellingsmogelijkheden;
  • Directe CO2-, gas- en geldbesparing;
  • Lage initiële kosten;
  • Werkt samen met elke cv-ketel (hybride) en Itho Daalderop WPV-voorraadvaten (all-electric);
  • Eenvoudig te installeren en te onderhouden;
  • Uitermate geschikt voor Nederlandse woningen.

Benieuwd naar Vincent? Kijk dan op: www.ontmoetvincent.nl

Itho Daalderop
www.ithodaalderop.nl