Waarom BCRG Kwaliteitsverklaring van belang is

Artikel delen

In Nederland moeten alle gebouwen voldoen aan bepaalde prestaties op het gebied van energiezuinigheid. Er wordt onderscheid gemaakt tussen bestaande bouw en nieuwbouw. De minimale prestaties van de warmteweerstand per bouwdeel zijn vastgelegd in het Bouwbesluit. Een erkende BCRG Kwaliteitsverklaring is een veelgebruikte en eenvoudige manier om aan te tonen dat een gebouw voldoet aan de vastgestelde eisen. Duofor vindt het erg belangrijk dat de klanten kunnen vertrouwen op hun producten en systemen, zoals die beschreven worden. Daarom zijn verschillende producten opgenomen in het BCRG-register. Deze kunt u downloaden.

Objectief getoetste informatie over de energieprestatie van systemen en producten is enorm belangrijk voor verschillende partijen. Denk hierbij aan gemeenteambtenaren, vastgoedeigenaren en energieprestatie adviseurs. Met deze verklaringen kunnen de energieprestaties voor nieuwe (BENG) of bestaande gebouwen (Energielabel) berekend worden.

Doordat de verklaringen onafhankelijk zijn beoordeeld, hecht men hier veel waarde aan. In de BCRG databank zijn verschillende systemen en producten op één plek uniform en vergelijkbaar samengebracht. Voor de gebruikers is het erg handig dat alle informatie op één plek te vinden is. Dit maakt adviseren en controleren een stuk makkelijker. Denk bijvoorbeeld aan vastgoedeigenaren die de energieprestatie van hun gebouw(en) willen verbeteren. Op deze manier kunnen ze eenvoudig controleren welke producten het beste bijdragen aan een verbetering hiervan.

Download de BCRG Kwaliteitsverklaringen eenvoudig via de website of lees de BCRG samenvatting. Hierin leest u alle belangrijke informatie over deze verklaringen.

Duofor
www.duofor.nl