Deze korte installatiecursussen starten nog voor de zomer

Artikel delen

Nog voor de zomer starten bij TVVL enkele interessante korte cursussen op een breed spectrum van de installatietechniek: van PV-panelen tot warmtepompen en legionellapreventie. Voor hen die niet willen wachten tot in mei het nieuwe cursusaanbod van TVVL bekend wordt, is het nu mogelijk nog een eindsprint te maken voor de zomer en snel een korte cursus volgen.

PV-panelen en zonnestroom

In deze eendaagse cursus behandelen we de installatie met een omvang die nog op een laagspanningsnet aangesloten wordt. Ook het bouwkundige (buitendakse) deel van het werk wordt op een professionele wijze behandeld. 5 verschillende montagewijzen worden hierbij als leidraad gebruikt. Natuurlijk worden ook relevante voorschriften besproken.
10 mei 2023

Aarding in de elektrotechniek

In deze eendaagse cursus doe je basiskennis op over aarding en toepassingen en functies van aarding in woningbouw en utiliteit. Deze cursus is bestemd voor monteurs en werkvoorbereiders, waarbij praktische en toepasbare cases helpen inzicht te krijgen in het onderwerp en de regelgeving vanuit onder andere de NEN1010.
11 mei 2023

Adviesvaardigheden

Deze vierdaagse training verzorgen we al een tijdje en is, mede door de kleine groepen met veel persoonlijke aandacht, altijd hooggewaardeerd door de deelnemers. Wil jij werken aan je adviesvaardigheden en groeien in je skills? Wordt maximaal effectief met een echte ‘partner in business’. Speciaal voor techneuten als projectleiders, adviseurs en installatietechnici.
17 mei 2023

Lucht/water warmtepompen voor woningen

In deze tweedaagse ontwerpcursus leer je vaardigheden voor het ontwerpen, selecteren en integreren van lucht/water warmtepompsystemen voor woningbouw (ISSO 98). Je leert over vermogens en temperatuur en ook laten we je aansprekende voorbeeldprojecten zien.
22 mei 2023

Legionellapreventie

Tijdens deze eendaagse cursus hebben we het over een super actueel onderwerp: legionellapreventie. Je leert hoe besmetting in koud- en warm tapwaterinstallaties voorkomen kan worden. Je krijgt inzicht in actuele regelgeving, de werkwijze van risicoanalyse en -inventarisatie en beheersmaatregelen.
30 mei 2023

Water/water warmtepompen voor woningen

Deze tweedaagse cursus leid je op voor het CITO-examen ISSO 72 en BRL6000-21 deel 1A. Maar ook als je geen CITO-examen gaat doen is dit een erg interessante cursus. Je leert meer over verwarmen, water, energiebesparing, monovalent vs. bivalent, elektrische bijstook, boilervolume en combiwarmtepomp vs. boiler. Natuurlijk laten we hier ook aansprekende voorbeeldprojecten zien.
2 juni 2023

Voor meer info: www.tvvl.nl/cursussen.