Modulaire cursus Sanitaire installaties in gebouwen

Artikel delen

Voor zowel startende als ervaren engineers en ontwerpers in de sanitaire installatietechniek start TVVL de modulaire cursus Sanitaire Installaties in Gebouwen. De cursus is ingedeeld in 4 modulen: leidingwaterinstallaties, gebouwriolering, gasinstallaties en brandblusvoorzieningen.

Twee kranen op een wit achtergrond

De cursus is in zijn geheel te volgen (4 modulen met in totaal 13 lesdagen en deelexamens) met als eindresultaat het TVVL-diploma Sanitaire Installaties in Gebouwen. Maar het is ook mogelijk apart in te schrijven voor een enkele module en deze af te sluiten met een deelcertificaat. Hierdoor is het mogelijk specifieke kennis op te doen of de cursus over meerdere jaren uit te spreiden.

3 eendaagse workshops

Buiten de 4 modulen van de cursus Sanitaire installaties in gebouwen worden 3 workshops aangeboden. Dit zijn:

    • Zwembaden en Waterbehandeling;
    • Technische en Medische gassen;
    • Stoominstallaties;

Deelnemers aan alle vier modulen van de cursus Sanitaire Installaties in Gebouwen kunnen kosteloos naar de 3 workshops. Maar je kunt jezelf ook voor deze interessante workshops inschrijven zonder de cursus Sanitaire installaties in gebouwen te hebben gevolgd.

Legionellapreventie

Legionellapreventie is nog steeds een actueel en belangrijk onderwerp. Legionellapreventie is bij ontwerp, realisatie en beheer van koud- en warmtapwaterinstallaties daarom van groot belang. In de cursus Legionellapreventie leer je hoe besmetting in koud- en warm tapwaterinstallaties voorkomen kan worden. Het doel is om je kennis te actualiseren en jouw impact als adviseur te vergroten in een intensieve 1-daagse update cursus. Je krijgt inzicht in de actuele regelgeving rondom legionellabestrijding, de werkwijze van risicoanalyse en -inventarisatie en de beheersmaatregelen. De cursus gebruikt hiervoor tappuntenlijst, principeschema’s en leidingtekeningen. Deze eendaagse cursus start binnenkort al weer.

Voor meer info: www.tvvl.nl/cursussen/cluster-sanitaire-techniek.