Met één mortel alle voorkomende mortelklussen aanpakken?

Artikel delen

Remix Droge Mortel BV heeft als toonaangevende mortelfabrikant niet alleen een uitgebreid assortiment mortels voor nieuwbouw. Óók voor renovatie en restauratie heeft Remix onder de merknamen Remix en Sakrete speciale mortels.

Verschillende toepassingen voor mortel

Met één mortel alle voorkomende mortelklussen aanpakken? Dat kan! Met Multimortel is altijd de juiste mortel voorhanden om vrijwel iedere (renovatie)klus te klaren. Denk bijvoorbeeld aan metselen, voegen of het zetten van een kim. Ook decoratief vertinnen, cementeren of stucen van een tuin- of buitenmuur is mogelijk. Multimortel is ook geschikt voor het plaatsen van nok-, hoekkeper- en gootpannen en voor het vastzetten van tegels, stapelstenen, trappen, border- en vijverranden, tuinornamenten, muurafdekkers en vensterbanken. Ook voor het ondersabelen van stelplaten op betonpoeren en reparatie- en renovatiewerk is Multimortel bij uitstek geschikt. Voor metselwerk in aardbevingsgebieden is Multimortel met uitmuntend resultaat getest door TNO met de nieuwe triltafeltest. Voor veel toepassingen is geen dure specialistische uitvlak-, of flexegalisatiemortel nodig. Met de veel voordeliger Multimortel kan het gewoon, hetgeen flink bespaart op mortelkosten en de klus kan toch goed worden geklaard. Kortom, de toepassingsmogelijkheden zijn legio.

Nog te vaak wordt een klus met ongeschikte mortel uitgevoerd omdat de juiste mortel niet voorhanden is. Voorbeeld: een kalkzandsteen fundering wordt gemetseld met een “gewone” metselmortel die door de wateropname en de krimp van kalkzandsteen onvoldoende hecht. Hierdoor komt de kalkzandsteen al op korte termijn gewoon los te liggen. Met de superieure hechting van de Multimortel blijft alles “muurvast” zitten en blijft de fundering intact. Daarnaast is Multimortel ook een hele goede kimmortel voor de volgende verdiepingslaag.

Snijvoegen

Met Multimortel is één mortelsoort voldoende en hoeft niet steeds te worden teruggegaan naar de bouwmaterialenhandel om de juiste mortel op te halen. Bovendien: door slechts met één mortel met een hoge doorloopsnelheid te werken, wordt voorkomen dat verschillende restanten worden overgehouden die hard worden of over de houdbaarheidsdatum geraken. Deze dienen dan als afval te worden afgevoerd.

Multimortel heeft een uitgebalanceerde samenstelling van de nieuwste grondstoffen en additieven. De goede verwerkbaarheid, hoge hechtsterkte, hoge stabiliteit en het uitstekende

watervasthoudende vermogen geven deze mortel de unieke eigenschappen voor al deze toepassingen. Maar dat is nog niet alles! Denk aan ruimtebesparingen in de schuur, klusbus en magazijn, maar ook aan arbeidsbesparing. Door de unieke eigenschappen van deze mortel kan voorbevochtigen, voorstrijken of gronderen voor vrijwel alle toepassingen achterwege blijven.

Vergemakkelijk jouw werk, hoe? Zo:

  • Door de vele toepassingsmogelijkheden vrijwel altijd de juiste mortelsoort voorhanden;
  • Geen talloze zakken meer nodig voor verschillende werkzaamheden;
  • Hoge hechtsterkte en stabiliteit;
  • Hoog watervasthoudend vermogen, waardoor aanzienlijk minder kans op “verbranden” door te snelle uitdroging van de mortel;
  • Arbeid besparend omdat niet hoeft te worden voorbevochtigd of gegrondeerd;
  • Alle toepassingen ook geschikt voor buiten in weer en wind;
  • In de regendichte PE zakken minstens 24 maanden houdbaar.

Multimortel wordt onder de merknamen Remix en Sakrete geleverd in PE zakken van 25 kg, in big bags van 1000 kg en in handige afsluitbare emmers van 5 kg.

Restaureren met kalkrijke mortels?

Kalkrijke mortels worden door Remix op moderne wijze geproduceerd volgens traditioneel historisch recept 1:5:10 (1 deel cement, 5 delen kalk en 10 delen zand). Deze mortels sluiten goed aan op vroeger veel gebruikte schelpkalkmortels en kalkmortels. Ook hieraan werd toen vaak al een ‘schepje cement’ toegevoegd voor een snellere aanvangssterkte. Sakrete kalkrijke mortels zijn in zakken van 25 kg leverbaar als metsel- en stucmortel, voegmortel en snijvoegmortel. Ook is een verpompbare kalkrijke voegmortel leverbaar, die door het hoog watervasthoudend vermogen veel wordt gebruikt bij onder andere de restauratie van schoorstenen. In Remix silo’s is de kalkrijke metsel- en stucmortel leverbaar in hoeveelheden van 1,5 tot 35 ton.

Remix Droge Mortel BV
www.remix.nl