Verduurzaam gebouwen met witte dakcoating

Artikel delen

Alle gebouweigenaren hebben ermee te maken. Het behalen van de klimaatdoelstellingen in 2030. Het wit maken van platte daken met Silicone Roofing TG draagt bij aan het behalen van de doelstellingen. In New York weten ze daar alles van. Al jaren draait daar het NY CoolRoofs Project.

Nederland heeft ongeveer 120 miljoen m2 platte daken. Stel je voor dat alle daken voorzien zijn van witte Silicone Roofing TG. Dat heeft grote impact op de verkoeling van steden, een beter woon- en werkklimaat in gebouwen en verlaging van het energieverbruik. Dat betekent vermindering van de CO2 uitstoot.

Grote steden zijn Urban Heat Islands. De temperatuur in de steden loopt in de zomer flink op. Ook ín de gebouwen zelf. De temperatuur van een zwart plat dak met bitumen loopt op tot 80°C. De witte dakcoating verkoelt de platte daken aanzienlijk en naast dat het de daktemperatuur verlaagd met de helft naar ca. 40°C, verkoelt het daarmee ook het binnenklimaat. De binnentemperatuur daalt ca. 3°C. Dat zorgt voor een hogere tevredenheid van bewoners en medewerkers. Ook hoeven de airco’s minder hard te werken, wat weer scheelt in energiekosten en ook in CO2 uitstoot.

Zonnepanelen houden van de zon, maar minder van de warmte. Ze presteren dan minder. Met elke graad boven de 25°C gaat de opbrengst omlaag. De witte dakcoating zorgt voor een verlaging van de omgevingstemperatuur en dat verhoogt de opbrengst van zonnepanelen.

Verleng de levensduur van platte daken

Platte daken met bitumen, EPDM of kunststof die aan vervanging toe zijn hoeven niet meer vervangen te worden. Met twee lagen Silicone Roofing TG verleng je de levensduur met ca. 25 jaar. En daarna, met één laag extra, nog eens 25 jaar. De dakcoating geeft een minimale belasting van het dakvlak en dakconstructie en is dus een perfecte toepassing onder zonnepanelen. Het 2-laags systeem wordt met een laagdikte van 1000 micron per m2 (1,2 kg) aangebracht. Het is lichter dan de gebruikelijke dakbedekkingen. Eventuele reparaties in de huidige dakbedekking worden eenvoudig gerepareerd met de dakcoating in combinatie met een wapeningsvlies. Hierdoor ontstaat een stevige en toch flexibele bewapening die perfect overschilderbaar is.

Geen lekkages meer

Silicone Roofing TG is 200% elastisch. Alle spanningen door temperatuurwisselingen worden opgevangen. Het vormt een naadloos membraan, waardoor lekkages bij overlapverbindingen tot het verleden behoren. Het is volledig hydrofoob, stilstaand waterbelasting is geen probleem en zeer uv-bestendig. Ook ideaal onder sedumcassettes, want de wortels groeien niet door de dakcoating heen. Silicone Roofing TG voldoet aan de Nederlandse kwaliteitseisen en het Bouwbesluit. Standaard is een productgarantie van 10 jaar en indien gewenst kan een verzekerde systeemgarantie worden afgesloten.

dakdekker op het dak

Opleiding certified applicator

Silicone Roofing TG wordt alleen door gecertificeerde applicateurs aangebracht en verkocht via gecertificeerde dealers. Inschrijven voor de opleiding kan via deze link.. Zie voor verkooppunten de website.

Global Paint
www.globalpaint.com/