Een warmtepomp installeren was nog nooit zo eenvoudig

Artikel delen

Bij het installeren van een warmtepomp komt iets meer kijken dan bij een reguliere cv-ketel. Een installateur is daardoor meer uren kwijt per installatie, met als gevolg minder geïnstalleerde warmtepompen dan gewenst. Klanten zijn in sommige gevallen zelfs dezelfde kosten aan installatie kwijt als aan de warmtepomp zelf. Een makkelijk te installeren warmtepomp is dus een win-win voor zowel installateur als klant.

Warmtepomp

De perfecte vervanger van de CV ketel

De nieuwe serie warmtepompen van Panasonic, de Aquarea L generatie, maakt gebruik van het natuurlijke koudemiddel R290, oftewel propaan. Het is geen f-gas, dus er is ook geen F-gassen certificaat nodig. Bovendien gebruikt hij slechts twee buizen, wat de aansluiting vergemakkelijkt. En niet geheel onbelangrijk… het koudemiddel R290 maakt een cv-temperatuur tot 75 °C mogelijk, ook bij een buitentemperatuur van -10 °C! Het is daarom bijzonder geschikt voor renovaties en woningen waar radiatoren hoge temperaturen vereisen. Bestaande leidingen en radiatoren kunnen in het systeem worden gebruikt. Duurzame ontwikkeling is dus mogelijk zonder ingrijpende veranderingen en verbouwingen.

All-in-One

Panasonic heeft onlangs deze serie All-in-One-units lucht-water-warmtepompen geïntroduceerd. Deze compacte systemen hebben een oppervlakte van slechts 598 x 600 mm. Door het lage geluidsniveau van de machines zijn er ook meer plaatsingsmogelijkheden dan oudere generatie warmtepompen.

Dankzij het formaat is de warmtepomp goed te combineren met andere huishoudelijke apparaten zoals een koelkast of wasmachine. Dit vermindert de benodigde installatieruimte. Door de beperkte hoogte en het robuuste frame kan ook nog boven op de warmtepomp een Panasonic ventilatie-unit warmtepomp geplaatst worden.

Op afstand monitoren

Een andere manier om tijd te besparen is door Aquarea Service Cloud te gebruiken. Dit programma zorgt voor intelligent energiebeheer en -bewaking en is beschikbaar voor installateurs en onderhoudsbedrijven. Hierdoor kunnen ze de apparaten op afstand in realtime monitoren. Dit geeft de installateur toegang tot statistieken, gebruiksgeschiedenis en systeeminformatie. Dit scheelt bijvoorbeeld een ritje bij een storing, wat weer tijdswinst is voor de installateur.

Bekroond Design

De Aquarea K- en L-generatie warmtepompen van Panasonic zijn erkend in de Good Design Awards 2022 (gesponsord door het Japan Institute of Design Promotion). Naast de erkenning van de prestatie-efficiëntie van de units prezen de juryleden het ontwerp van de buitenunit, dat opgaat in het landschap en bijdraagt aan de verbetering van de omgeving.

De Good Design Award selecteert “good design” uit verschillende industrieën. Een ervaren jury geeft erkenning door middel van een award aan het design dat tot doel heeft ons leven, onze industrieën en de samenleving als geheel naar een welvarender niveau te brengen.

Kort gezegd: De nieuwe serie warmtepompen van de Panasonic Aquarea L-generatie vereenvoudigt de installatie, maakt monitoren op afstand mogelijk, zorgt voor een breder werkbereik en biedt daarmee de klant veel voordelen. Kortom, iedereen wint.

Panasonic
www.aircon.panasonic.eu