Groothandel Rexel neemt branchegenoot Wasco over

Artikel delen

Rexel Groep, een elektrotechnische groothandel met activiteiten in meer dan 20 landen, wordt de nieuwe eigenaar van Wasco, een toonaangevende groothandel binnen de installatiebranche in Nederland. Wasco was sinds 2019 in eigendom van Gilde Equity Management (GEM) en het Management.

Wasco richt zich als groothandel op verwarming, sanitair, onderdelen, ventilatie en airconditioning. Wasco heeft 35 vestigingen, 2 distributiecentra, een assortiment van meer dan 500.000 producten en een sterk digitaal platform. Mede als gevolg van de energietransitie heeft Wasco de afgelopen jaren een sterke groei doorgemaakt. De overname van Wasco door Rexel biedt Wasco de mogelijkheid deze groei verder door te zetten, door haar assortiment verder uit te breiden en daarmee klanten nog beter te helpen bij de transitie naar duurzame energie.

Herold van den Belt, CEO van Wasco, over de nieuwe samenwerking met Rexel: “Wasco is na meer dan 50 jaar ervaring uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende en gespecialiseerde groothandels in Nederland, met name op het gebied van HVAC, sanitair en bijbehorende onderdelen. Met behulp van Rexel kunnen we blijven investeren in onze operatie en services, om onze klanten zo goed mogelijk van dienst te kunnen blijven zijn. Wasco en Rexel zullen als twee aparte bedrijven in de Nederlandse markt blijven opereren, onder hun eigen naam.”

Guillaume Texier, CEO van Rexel: “De acquisitie van Wasco sluit naadloos aan bij onze Power Up 25 strategie, die zich richt op het versterken van onze kennis op het gebied van elektrificatie en de energietransitie, waarmee we willen bijdragen aan een duurzame toekomst. Nederland is voorloper op het gebied van de energietransitie en de versnelling van gas naar duurzame initiatieven is goed merkbaar.”