Zorgeloos parket en PVC met vloerverwarming

Artikel delen

Vloerverwarming en warmtepompen zijn steeds meer in opkomst, vooral gedreven door de energietransitie en de gestegen gastarieven. Wist u dat vloerverwarming ook prima te combineren is met parket of PVC? Maar dan moeten wel de juiste spelregels worden gevolgd. THOMSIT heeft de juiste producten en advies om de combinatie van parket of PVC met vloerverwarming tot een succes te maken.

Vloerverwarming

Kijk op de begane grondvloer of er een kruipruimte aanwezig is en of deze kruipruimte goed geventileerd is. Is er een te hoog restvocht gehalte of is er risico is op vocht van onderaf, pas dan altijd een vochtscherm toe.

Na het verwijderen van de oude vloerbedekking worden er sleuven in de dekvloer aangebracht voor de leidingen. Start na het installeren van de vloerverwarming altijd met een opstookprotocol. Indien de leidingen in de dekvloer liggen, kunnen bij het opwarmen eventuele scheuren ontstaan door het uitzetten van de leidingen. Deze kunnen nog tijdig worden gerepareerd en eventuele lekkages kunnen dan worden verholpen.

Na het opvolgen van het opstookprotocol kunnen de sleuven van de leidingen gedicht worden met THOMSIT R 790 Vul- en voorstrijkmiddel. Dit product is vezelversterkt, verwerkt zeer gemakkelijk, droogt snel en bespaart tijd omdat 2 keer voorstrijken niet meer nodig is.

Egaliseren

Bij temperatuurverschillen ontstaat beweging en spanning. Daarom moet een flexibel egaliseermiddel worden gebruikt zoals THOMSIT DX voor het egaliseren van ondergronden dat direct afgewerkt kan worden met vloerbedekking of parket.

Lijmen

Verlijming van parket kan vervolgens met een elastische THOMSIT VISKO-FLEX parketlijm. Verlijming van PVC of LVT  kan met THOMSIT K 188 E of K 190 F.

Thomsit
www.thomsit.nl