Nieuwe APK-regels in 2023: Wat betekent dit voor je bestelbus?

Artikel delen

Komt jouw bus nog door de APK? Sinds januari 2023 zijn de APK eisen strenger geworden, met als verplicht onderdeel tijdens de keuring het roetfilter. Dieselauto’s zonder roetfilter of met een verstopt filter dragen namelijk aanzienlijk bij aan de vervuiling van het milieu. Deze nieuwe APK-eisen zijn dan ook ontworpen om de uitstoot van schadelijke stoffen te verminderen. Om te bepalen of het voertuig niet te veel uitstoot, wordt het filter gecontroleerd met een deeltjesteller. Wat is nu de beste oplossing voor de nieuwe APK eisen?

Apk bestelbus

Het is mogelijk om het roetfilter te laten reinigen of vervangen. Echter gaat de voorkeur vaak uit naar het reinigen. Het vervangen kost namelijk meer tijd, maar een filter blijft dan wel langer schoon. Beide opties kunnen in de werkplaats van bestelbus.nl voor je geregeld worden. Zo kan je huidige bus weer even vooruit! Is je roetfilter aan vervanging toe? In sommige gevallen mag het roetfilter uit een dieselvoertuig verwijderd worden. Let wel op, dit is alleen mogelijk bij voertuigen die vóór januari 2017 op kenteken gezet zijn. Daarnaast moet je dan fijnstofbelasting betalen.

Ga voor een bus waarmee je vooruit kunt!

Ben je op zoek naar een oplossing voor de lange termijn? Naast het reinigen of vervangen van het roetfilter van jouw bus kunnen ze bij bestelbus.nl je ook helpen met het uitzoeken van een occasion bus! Bij het bedrijf heb je keuze uit een wisselende voorraad tweedehands voertuigen. Elke bus is gecontroleerd onder toezicht van TÜV Nord en bij elk voertuig wordt het inspectierapport meegeleverd. Zo weet je precies wat je koopt en ben je verzekerd van kwaliteit. Wil je leasen of financieren? Het kan bij beide bij bestelbus.nl. Ook voor starters en zzp-ers.

Het bedrijf neemt alles voor je uit handen, als je daarvoor kiest natuurlijk. Van onderhoud, wassen, afleverpakketten tot aan de tenaamstelling van het voertuig. Wil je helemaal stressvrij zijn? Kies dan voor een afleverpakket. Hier zit ook de controle van het roetfilter bij. Dat maakt bestelbus.nl een interessante oplossing voor de nieuwe regelgeving!

Garage

Inruilen

Het is natuurlijk ook mogelijk om je huidige bus in te ruilen. Zo kun je jezelf nog makkelijker klaarmaken voor de nieuwe regelgeving. Door de jarenlange ervaring kan het bedrijf je goed helpen en bieden ze altijd een marktconforme prijs. Terwijl jij onder het genot van een kopje koffie de voorraad bekijkt, taxeren zij jouw huidige bus.

Naast inruil biedt het bedrijf ook de oplossing om je bus aan hen te verkopen om vervolgens een voertuig te leasen. Dit kan een manier zijn om financiële ruimte voor je bedrijf te creëren.

Dus ga je voor een nieuw filter of een andere bus? Bij bestelbus.nl helpen ze je vooruit!

Bestelbus.nl
www.bestelbus.nl