In de spotlight

Artikel delen

Sneller warmtepompen installeren met de juiste hulp!

De aanhoudende vraag naar (hybride) warmtepompen is opvallend, er zijn nu volop warmtepompen beschikbaar. Maar ondanks de beschikbaarheid blijft de energietransitie achter. Hoe kan dit?

Bij ATAG zijn alle warmtepompen inmiddels al ruim op voorraad. Echter is in de huidige situatie  het knelpunt vaak de beschikbaarheid en tijd van de installateur. Er zijn veel installateurs die de energietransitie volop omarmen maar simpelweg niet de tijd hebben om in korte tijd de aanvragen te beantwoorden en de opdrachten uit te voeren.

Om hierbij te ondersteunen introduceert ATAG Verwarming het nieuwe dealermodel: ATAG GreenDealer met een uitgebreid pakket diensten, die helpt om gemakkelijker, sneller en beter warmtepompen te installeren.

ATAG ComfortDiensten

Elke ATAG GreenDealer kan gebruik maken van de ComfortDiensten. Dit betekent extra ondersteuning bij het installeren, in bedrijf nemen en onderhouden van warmtepompinstallaties.

Monitoring en beheer op afstand

ATAG ComfortConnect

Met ATAG Comfort Connect vindt maandelijks monitoring plaats door middel van het ATAG ProZone platform. In deze monitoring worden afwijkingen of storingen vroegtijdig opgemerkt, vaak zelfs voordat de installatie de storing zelf aangeeft. Deze afwijkingen of storingen worden met de GreenDealer gedeeld via een online rapportage. Dit scheelt onnodige servicebezoeken omdat storingen soms op afstand kunnen worden verholpen. Daarnaast weet je,  wanneer een storing niet op afstand verholpen kan worden, welke onderdelen er nodig zijn om de storing te verhelpen. Door Comfort Connect blijf je langer in contact met de eindgebruiker en heeft deze een vertrouwd gevoel bij de installatie: ‘Bij de ATAG GreenDealer is mijn warmtepomp in goede handen’.

Onderscheidend

Een onderscheidend kenmerk is ATAG ProZone. Hiermee kunnen storingen op afstand worden geconstateerd en verholpen. Op deze manier hoef je als installateur minder vaak op locatie te komen om een storing te verhelpen. Dit scheelt tijd, reiskosten, minder CO2-uitstoot en en klanten zijn sneller tevreden. En voor de GreenDealer blijft er meer tijd over om warmtepompen te installeren.

De praktische invulling van beheer op afstand met ComfortConnect+

De overtreffende trap van comfort voor de GreenDealer en de eindgebruiker is ComfortConnect+, waarbij de GreenDealer voorafgaand aan, tijdens en na het installeren van de installatie verzekerd is van een optimale ondersteuning bij de installatie en werking van de warmtepomp met de voordelen:

  • Kortere installatietijd
  • Een installatie die altijd op de meest efficiënte manier verwarmd.
  • Minder onnodige servicebezoeken

Installateur

Ook GreenDealer worden?

Ben jij dé specialist op het gebied van duurzaam verwarmen in jouw regio of wil je dit juist worden? ATAG biedt de tools om je klanten sneller en beter te helpen. Zodat jij sneller een warmtepomp kan plaatsen.

ATAG
www.atagverwarming.nl/greendealer

RenovatieTotaal