Transformatie kantoor levert 88 woningen op

Artikel delen

Kantoorgebouw ‘De Swollenaer’ aan de Zwartewaterallee in Zwolle wordt getransformeerd naar 88 duurzame appartementen voor sociale verhuur. Het gaat om huurwoningen voor woningcorporatie SWZ. Bouwonderneming Plegt-Vos voert de transformatie uit voor SWZ.

Dit project maakt gebruik van de Stimuleringsregeling Flex- en Transformatiewoningen van het ministerie van Volkshuisvesting & Wonen. Vandaar dat minister Hugo de Jonge de start van de transformatie afgelopen juni markeerde, tezamen met Wiepke van Erp Taalman Kip (bestuurder woningcorporatie SWZ), Gerdien Rots (wethouder gemeente Zwolle) en Theo Opdam (algemeen directeur Plegt-Vos Bouwgroep). De Stimuleringsregeling Flex- en Transformatiewoningen vanuit het ministerie joeg eind 2022 een constructieve samenwerking tussen alle partijen aan, die leidde tot een snelle besluitvorming. Minister Hugo de Jonge: “Hierdoor is het mogelijk om van oud vastgoed snel nieuwe woningen te creëren voor de alsmaar groeiende vraag. Een mooi voorbeeld hoe het wel kan én moet.”

Slimme Huizenfabriek

“Een mooie uitkomst voor onze woningzoekenden”, vindt Wiepke van Erp Taalman Kip. “Er is veel vraag naar energiezuinige, betaalbare woningen”. Plegt-Vos gaat daarvoor zorgen, belooft Jauke Klein. “Voor de transformatie van het gebouw maken we gebruik van onze Slimme Huizenfabriek. Daardoor is het mogelijk om snel, duurzaam en betaalbaar te verbouwen”. Het gebied rondom de Zwartewaterallee maakt zelf ook een transformatie door. “Dit project is een eerste stap in de totale gebiedsontwikkeling van de Zwartewaterallee”, zegt Gerdien Rots. “Het fungeert als vliegwiel. Want ook als gemeente willen we dat er voor iedereen die in Zwolle wil wonen, een fijne plek is.”

Bron: SWZ