Onnodig energieverbruik in de spotlights

Artikel delen

Het was weer zover, de Nacht van de Nacht. Op 28 oktober van dit jaar vond de Nacht van de Nacht opnieuw plaats. Dit initiatief is in het leven geroepen om bedrijven en gemeenten aan te sporen om de verlichting van gebouwen en reclameverlichting te dimmen. Een lovenswaardig initiatief waarbij het verschil in verlichtingsgebruik op deze dag en andere dagen enorm zichtbaar is. Het is belangrijk om dit onderwerp letterlijk in de ‘spotlights’ te zetten.

Nacht van de Nacht

Er waren in heel Nederland honderden bedrijven die meegedaan hebben. Deze bedrijven zijn bezig gegaan met het dimmen van lichten. Op het moment dat in de avonden alles in een duisternis veranderd, blijven de kantoorlichten vaak nog branden. Betekent dit dat we echt zo hard aan het werken zijn in de avonden, of is dit een gewoonte geworden die er niet meer uit te krijgen is? Doordat de verlichting in het volledige kantoorpand blijft branden, is er sprake van onnodig energieverbruik. En dit initiatief is er dus op gebaseerd om dit tegen te gaan. Daarom is de nacht van de nacht in het leven geroepen.

Tegenwoordig zijn we steeds meer bezig met efficiënt energiegebruik thuis. Slimme verlichtingssystemen worden steeds populairder, en de sfeerverlichting wordt eenvoudig bediend met een spraakopdracht. De technologie is beschikbaar, maar waarom wordt deze nog niet op grote schaal toegepast binnen bedrijven? De Nacht van de Nacht is niet alleen bedoeld om bewustwording over dit onderwerp te creëren, maar ook om daadwerkelijke actie te ondernemen. Bij WAGO dagen ze je uit om te onderzoeken welke energie wordt verbruikt wanneer je alle verlichting op een willekeurige nacht uitschakelt. Het resultaat kan verrassend zijn!

Lichtmanagement systeem

WAGO Building solutions – Lichtmanagement

Bij WAGO zijn ze zeer geïnteresseerd in de resultaten. De kans is namelijk groot dat je na dit onderzoek een beter beeld wilt hebben van het energieverbruik. Waarom zou je alleen op één bepaalde nacht energie willen besparen, terwijl de mogelijkheid bestaat om dit structureel te doen?

WAGO is al jaren bezig met onderzoek naar hoe we slimmer met energie kunnen omgaan. Op basis van deze onderzoeken heeft het bedrijf oplossingen op de markt gebracht, gericht op de behoefte om energieverbruik te monitoren en aan te sturen, met name als het gaat om de verlichting van kantoorgebouwen. Met geavanceerde lichtmanagementsysteem biedt het bedrijf een efficiënte oplossing die tevens bijdraagt aan een duurzamere wereld. Het bedrijf streeft ernaar om samen de nacht verlichten met bewustzijn en verandering.

Zo kunnen we samen een positieve impact hebben op de wereld om ons heen.

WAGO
www.wago.com