Start van verbeteren en verduurzamen Haags hofje aan de Zoutkeetsingel

Artikel delen

Een bijzonder hofje aan de Haagse grachtengordel, aan de rand van de Schilderswijk uit 1902, wordt het komende jaar gerenoveerd. Medio november ondertekenden Haag Wonen en samenwerkingspartner BAM Wonen een aannemersovereenkomst om 35 karakteristieke woningen te renoveren en te verduurzamen.

Haags hofje

De fundering wordt hersteld en de woningen worden voorbereid op de komst van het warmtenet. De badkamers, keukens en toiletten worden vervangen waar nodig. Om de woningen energiezuinig te maken, worden zonnepanelen geplaatst, kozijnen vervangen met HR++ glas, isolatie en ventilatie verbeterd en worden de dakkapellen vervangen. In de tuinen komt nieuwe bestrating, goede afwatering en een nieuwe tuinafscheiding.

Naast het onderhoud en de verduurzaming, worden hier ook drie extra woningen gerealiseerd. Stephan Grootswagers, projectmanager bij Haag Wonen: ”We zagen hier een mooie kans om twee bedrijfspanden om te bouwen tot drie woningen. We zijn trots dat we zo extra woningen kunnen bieden in de stad, juist in deze tijd van woningnood is elke woning welkom.”

In januari wordt er gestart met de werkzaamheden en naar verwachting worden de werkzaamheden in 2025 afgerond.

Bron: Haag Wonen