Handige tips voor grote renovaties

Artikel delen

Grote renovaties geven de meeste renovatie professionals de beste voldoening, maar zijn ook ontzettend uitdagend. In deze blog geven we je daarom wat handige tips om dit soort renovaties goed aan te pakken.

hijskranenGebruik een minihijskraan

De eerste tip die we je mee willen geven voor wanneer je als renovatie professional bezig bent met een grote renovatie, is het gebruiken van een minihijskraan. Een hijskraan is namelijk ontzettend handig voor het verplaatsen van materialen of meubels die aan de zware kant zijn. Echter is een normale hijskraan weer iets te veel van het goede. Een minihijskraan is de ideale oplossing hiervoor omdat deze compact en wendbaar is. Hierbij is een minihijskraan huren bij veel plekken in het land een mogelijkheid, waardoor dit geen lastige oplossing is.

Huur betrouwbaar personeel in

Een andere onmisbare tip is het inhuren van betrouwbaar personeel. We snappen dat je zoveel mogelijk controle wilt hebben tijdens het werk dat je als renovatie professional uitvoert, maar grote renovaties vragen soms om extra handen. Betrouwbare werknemers kunnen je niet alleen veel tijd besparen, maar ook kostbare fouten vermijden. Een goed begin is het halve werk, dus neem hier echt even de tijd voor.

Haal van te voren de juiste materialen

Zorg ervoor dat je goed beslagen ten ijs komt door van tevoren de juiste materialen in huis te halen. Niks is zo frustrerend als halverwege je project moeten stoppen omdat je als renovatie professional iets mist. Doe grondig onderzoek naar wat je precies nodig hebt en maak een gedetailleerde lijst. Geef jezelf ook wat speelruimte voor onverwachte situaties door extra materialen in te slaan. Zo voorkom je vertragingen voor je klanten en kun je lekker doorwerken.

Denk aan vergunningen

Vergeet zeker de vergunningen niet! Dit klinkt misschien als een saai klusje, maar het is wel cruciaal. Het laatste wat je wilt, is halverwege je project erachter komen dat je bepaalde werkzaamheden eigenlijk niet mag uitvoeren zonder toestemming. Vraag daarom na of de klant de vergunning in orde heeft. Weet hij of zij niet hoe dit in elkaar steekt? Check dan bij de gemeente wat de eisen zijn en regel alles voordat je de eerste spijker slaat. Dit kan je een hoop kopzorgen en extra kosten besparen voor je renovatiebedrijf.

Zorg voor een buffer bij tegenvallers

We hebben allemaal weleens van die “o jee” momentjes, vooral bij grote projecten voor je renovatiebedrijf. Het is bijna onvermijdelijk dat je ergens tegen een tegenvaller aanloopt. Het is daarom belangrijk om voor een financiële buffer te zorgen. Zie het als een noodfonds voor je bedrijf – een potje geld dat je apart zet voor onvoorziene uitgaven. Dit geeft je niet alleen een gevoel van zekerheid, maar zorgt er ook voor dat je gewoon door kunt gaan met bouwen, zelfs als het even niet meezit.