Twee nieuwe elektrotechnische cursussen: pv-panelen en aarding

Artikel delen

TVVL breidt de leerlijn Elektrotechniek binnenkort uit met post-hbo en post-mbo opleidingen. Die zullen dit najaar worden gegeven. Maar voor de zomer kun je al 2 andere waardevolle elektrotechnische cursussen volgen. Het gaat om de cursussen PV panelen en zonnestroom en Aarding in elektrotechniek.

PV panelen

Cursus PV panelen en zonnestroom

Zonnestroom wordt met name voor netgekoppelde toepassingen behandeld, waarbij veel aandacht wordt gegeven aan aansluitvoorschriften. Deze cursus behandelt de installatie met een omvang die nog op een laagspanningsnet aangesloten wordt. Ook het bouwkundige (buitendakse) deel van het werk wordt op een professionele wijze behandeld. 5 verschillende montagewijzen worden hierbij als leidraad gebruikt. Natuurlijk worden ook de relevante voorschriften besproken. Onderwerpen die aan bod komen zijn:

  • Programma van Eisen
  • Veel voorkomende defecten aan zonnepanelen
  • Ontwerpen van PV-installaties
  • Veel gemaakte fouten – normen NEN1010 / NPR5310
  • Praktijk case
  • MC4 connectoren monteren

Deze cursus is bedoeld voor engineers van zonne-stroom installaties en zonnepanelen (ET) installateurs.

Start 8 mei 2024 | 1 dag | Woerden | € 530 | TVVL-(bedrijfs)leden krijgen 15% korting

Aarding

Cursus Aarding in elektrotechniek

Elektriciteit is een integraal onderdeel geworden van ons dagelijks leven. Of het nu gaat om verlichting, pv-panelen, oplaadpunten, schakel- en verdeelinrichtingen, zwembaden of geavanceerde technologie, elektrische stroom is onmisbaar geworden. Maar met dit gemak komt ook verantwoordelijkheid, en een van de belangrijkste aspecten van elektrische veiligheid is aarding. Aarding is een fundamenteel onderdeel van elektrische veiligheid en betrouwbaarheid, en het begrijpen ervan is van onschatbare waarde voor professionals in de elektrotechniek. De TVVL cursus Aarding in de elektrotechniek biedt de perfecte gelegenheid om deze kennis op te doen en je expertise naar een hoger niveau te tillen. Je krijgt meer te weten over elektriciteitsleer, veiligheid, foutbescherming en aarding in bijzondere ruimten en installaties zoals badkamers, zwembaden, zonnestroominstallaties, elektrisch vervoer, schakel- en verdeelinrichtingen en meting en beproeving van (aardings)installaties.

Start 30 mei 2024 | 3 ochtenden | Woerden | € 630 | TVVL-(bedrijfs)leden krijgen 15% korting