Spuitlijm herdefinieert volvlaks verlijmen

Artikel delen

Tec7 brengt met SprayTec een vernieuwend product op de markt. Deze spuitlijm is de eerste spuitbare MS hybride polymeerlijm – die kracht en gebruiksgemak combineert met veilige en gezonde werkomstandigheden. SprayTec vereenvoudigt het volvlaks verlijmen van allerlei dak-, vloer- en andere bouwmaterialen, variërend van isolatie tot EPDM/PVC, vinyl, tapijt laminaat, akoestische panelen, HPL enzovoort. Dankzij de veelzijdigheid is SprayTec de ideale keuze voor een breed scala aan bouw- en renovatietoepassingen.

Efficiëntie en gebruiksgemak

SprayTec biedt ongekende voordelen tegenover traditionele spuitlijmen zoals contact- en PU-lijm, waaronder de mogelijkheid om te herpositioneren. Dit laat toe om de te verlijmen materialen perfect uit te lijnen en eventuele fouten te corrigeren.

Daarnaast volstaat éénzijdig aanbrengen, waardoor het rendement per vierkante meter verdubbelt én is het toepasbaar op vochtige oppervlakken. Bij bijvoorbeeld ochtenddauw kan er dus onmiddellijk gestart worden.

Ten slotte biedt ook de verpakking voordelen. De handige 750ml bussen zijn een pak lichter dan de gekende zware contactlijm canisters en wordt aangebracht volgens nagenoeg dezelfde methode als de gekende PU-schuimen.

Veiliger en gezonder

SprayTec is ontworpen met een focus op gezondheid en milieu. Het bevat geen solventen en is vrij van ftalaten en isocyanaten, wat de VOC-emissie minimaliseert. Bovendien vermindert SprayTec de CO2-impact met 50 à 60% ten opzichte van contactlijmen. Dit zorgt voor een gezondere en meer ecologische omgeving en is er minder risico op mogelijke complicaties veroorzaakt door blootstelling aan agressieve chemicaliën. Er moeten bijgevolg geen bijkomende veiligheidsopleidingen gevolgd worden, zoals bij PU-lijmen het geval is.

Tec7
tec7.com
Stand: 1.B053