Bewonerscommunicatie en –participatie met hulp van theatermakers

Artikel delen

Bewonerscommunicatie is hot. Er zijn tal van manieren: brieven, appjes, enquêtes, collectieve bewonersavonden en individuele keukentafelgesprekken. Sommige methodes werken beter dan andere maar er is altijd een groep bewoners die niet of nauwelijks reageert. Er zijn ook andere, opvallende manieren zijn om deze specifieke doelgroepen te bereiken en hen te betrekken bij een op handen zijnde renovatie, vaak met hoge energiebesparende ambities.

Met inspirerende voorbeelden worden tijdens het RendaKaffee op de Renovatiebeurs getoond dat het hélemaal anders kan door de inzet van ontwerpers, kunstenaars en theatermakers. Welke rol kan de creatieve industrie spelen in het versoepelen, verzachten en aanjagen van het contact met bewoners? Zo laat het Buurtfonds Woonbedrijf zien aan de hand van 4 concrete projecten met kunstenaars en ontwerpers hoe zo’n proces effect heeft en resultaten oplevert.


Info

Dag: donderdag 16 mei 2019
Tijd: 14.30 – 16.00 uur
Locatie: Renovatie Arena