“Isobooster: een must voor renovatie”

Artikel delen

(Na-)isoleren is van bijzaak hoofdzaak geworden bij nieuwbouw. Dit betekent wel dat de vraag om bestaande gebouwen te isoleren ook behoorlijk is gegroeid. Bouwbedrijven zien zich steeds vaker geconfronteerd met na-isolatie vragen. Traditionele oplossingen leveren vaak dikten op die significant oppervlakte verlies, en aanvullende kosten betekenen, of zelfs een aantasting van karakteristieke vormgeving: zaken die de klant niet wil.

Isobooster is niet alleen makkelijk toepasbaar, maar heeft met een geringe dikte ook hoge waarden (24 mm: R-waarde 2,4 tot 46 mm: R-waarde 5,6) waardoor bij gebruik aan de binnenzijde er slechts een minimaal oppervlakte verlies is. Aan de buitenzijde betekent het dat bijvoorbeeld bij daken traditionele kostenposten zoals goten, loodkragen en boei-delen niet meer mee hoeven te worden genomen.

Hierdoor is het uitermate geschikt voor de renovatie en na-isolatie van bestaande panden, maar ook steeds meer een voorkeurskeuze voor de renovatie of zelfs restauratie van karakteristieke panden. Door de geringe dikte garandeert Isobooster dat een architectonisch lijnenspel niet aangetast wordt, en dat originele details bewaard kunnen blijven.

Daar waar de meeste isolatievormen tot snij- en tijdverlies leiden bij vervormde muren, niet geheel vlakke daken, of historische constructies, laat Isobooster zich gemakkelijk gebruiken en monteren met respect voor bestaande constructies. Dit levert een kostenbesparing op omdat er minder tijd besteed moet worden aan na-isoleren en kunt u verder met uw werk.

Isobooster
www.pxaisobooster.nl

Bezoek PXA – Isobooster op Renovatie 2019 in Den Bosch, stand E032